Postać profesora Janusza Groszkowskiego
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Postać profesora Janusza Groszkowskiego
Panie i Panowie,
poszukuję informacji lub/i materiałów dotyczących postaci profesora Janusza Groszkowskiego. Jeżeli ktoś dysponuje materiałami lub wie gdzie takowe można znaleźć proszę o informację w wątku lub kontakt na priv.
Pozdrawiam,
Kacper
poszukuję informacji lub/i materiałów dotyczących postaci profesora Janusza Groszkowskiego. Jeżeli ktoś dysponuje materiałami lub wie gdzie takowe można znaleźć proszę o informację w wątku lub kontakt na priv.
Pozdrawiam,
Kacper
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Re: postać profesora Janusza Groszkowskiego
W moich papierach miałem całe opracowanie wielostronicowe. Gdzieś tu jest, ale musiałbyś przyjechać i grzebać...
Re: Postać profesora Janusza Groszkowskiego
Czesc
Czy On przypadkiem nie zajmowal sie proznia i aparatura z nia zwiazana?
Pozdrowienia
Czy On przypadkiem nie zajmowal sie proznia i aparatura z nia zwiazana?
Pozdrowienia
- Waldemar D.
- 625...1249 postów
To za mało powiedziane. Był wielką postacią polskiej nauki. Tu link do krótkiej biografii:Vic384 pisze:Czy On przypadkiem nie zajmowal sie proznia i aparatura z nia zwiazana?
http://apw.ee.pw.edu.pl/tresc/sylw/groszkowski.htm
Niewątpliwie, dzięki prof. Groszkowskiemu powstał pierwszy polski tranzystor a to za sprawą powołania do życia Zakładu Elektroniki PAN pod jego kierownictwem.
- radiomechanik
- 10...14 postów
Jeżeli pamięć mnie nie myli napisał podręcznik elektroniki jeszcze na emigracji w UK. Czy ktokolwiek ma ślad po tej publikacji ? Inżynier od radiotechniki 27 lat temu wspominał mi w technikum o tej książce. Nie pamiętam tytułu ...
-
- 3125...6249 postów
Pierwsze słyszę żeby Pan profesor Groszkowski, zastępca przewodniczącego Rady Państwa przebywał na emigracji w UK.radiomechanik pisze:jeszcze na emigracji w UK
- romanradio
- 1250...1874 posty
Witam
książka RADIOTECHNIKA
autor dr.inz.Janusz Groszkowski (jeszcze nie prof.)
wyd.z 1932r
R.
książka RADIOTECHNIKA
autor dr.inz.Janusz Groszkowski (jeszcze nie prof.)
wyd.z 1932r
R.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
- Waldemar D.
- 625...1249 postów
Z tą emigracją to jakieś nieporozumienie. Ale przyklejanie Groszkowskiemu łaty PRL-owskiego aparatczyka to przegięcie. Kolego TELEWIZOREK52 wczytaj się uważnie, jak tę funkcję Profesor potraktował. Jak można chlapać wyrwanymi z kontekstu stwierdzeniami.TELEWIZOREK52 pisze:Pierwsze słyszę żeby Pan profesor Groszkowski, zastępca przewodniczącego Rady Państwa przebywał na emigracji w UK.radiomechanik pisze:jeszcze na emigracji w UK
-
- 3125...6249 postów
Kolego Waldemarze, to już jest Twoja nadinterpretacja. Pokaż mi w którym miejscu przykleiłem Mu łatkę aparatczyka?? Był zastępcą Przewodniczącego Rady Państwa i to jest fakt. Nie wiem jak Ty ale ja w tamtym okresie miałem nawet zaszczyt być na spotkaniu z Nim. Zanim coś chlapniesz to pomyśl chwilę. Pozdrawiam.Waldemar D. pisze:Z tą emigracją to jakieś nieporozumienie. Ale przyklejanie Groszkowskiemu łaty PRL-owskiego aparatczyka to przegięcie. Kolego TELEWIZOREK52 wczytaj się uważnie, jak tę funkcję Profesor potraktował. Jak można chlapać wyrwanymi z kontekstu stwierdzeniami.
- radiomechanik
- 10...14 postów
Nie upolityczniajmy wątku.
Ogrom ludzi - fachowców przedwojennej daty po prostu odbudowywało Polskę po NIEMIECKIEJ agresji. A że przyszło to w latach panowania stalinistów to trudno ...
A propos "Radiotechniki" - funkcjonuje gdziekolwiek jej kopia ?
Pytałem po bibliotekach uczelni w Poznaniu to mole książkowe oczy wybałuszały na moje zapytanie ...
Ogrom ludzi - fachowców przedwojennej daty po prostu odbudowywało Polskę po NIEMIECKIEJ agresji. A że przyszło to w latach panowania stalinistów to trudno ...
A propos "Radiotechniki" - funkcjonuje gdziekolwiek jej kopia ?
Pytałem po bibliotekach uczelni w Poznaniu to mole książkowe oczy wybałuszały na moje zapytanie ...