Witam Kolegów Radiowców.
Będąc na nowo otwartym złomowisku sprzętu RTV z kolegą wypatrzyliśmy radioodbiornik jak w tytule . Jest trochę zdekompletowany brak anteny ferrytowej z cewkami, brak 1 głośnika część kondensatorów /kartoflaków / poobrywana. Chcę go odratować w tej chwili uruchomiłem zasilacz i tor ncz. Schemat jego jest na stronie Radiomuseum.org ale nie mam dostępu doniej przez to proszę o pomoc Kolegów.
Poszukuję Schemat Radia Neckenbaum Tonmaster
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Poszukuję Schemat Radia Neckenbaum Tonmaster
Jaki??
Chyba chodzi o Neckermann Tonmeister? A tych to było parę modeli...
Chyba chodzi o Neckermann Tonmeister? A tych to było parę modeli...
Podaję obsadę lamp Ecc85,ECH81,EF89,EABC80,EL84 *2 EM84,EZ81.Ztego co mi się udało odczytać w częściowym otwarciu strony w Radiomusem to ten model figuruje pod 3D 111/37.
Błędy interpunkcyjne - spację stawiamy po znaku interpunkcyjnym, a sam znak interpunkcyjny stawiamy bezpośrednio za poprzedzającym go wyrazem. Wymieniając różne typy lamp ich symbole można było poprzedzić dwukropkiem.
[R.]
Błędy interpunkcyjne - spację stawiamy po znaku interpunkcyjnym, a sam znak interpunkcyjny stawiamy bezpośrednio za poprzedzającym go wyrazem. Wymieniając różne typy lamp ich symbole można było poprzedzić dwukropkiem.
[R.]
... patrząc na spis lamp powyżej wychodzi na to, że jest to Neckermann Tonmeister 101/50. Akurat takiego zacząłem dzisiaj reanimować. Jest kompletny, ale trzeba wymienić wszystkie kartoflaki na sprawne.
Ciągle początkujący od kilkunastu lat.
Cześć mam tą lampę 6C4C dostaniesz odemnie, jutro się zdzwonimy.Lisor pisze:... patrząc na spis lamp powyżej wychodzi na to, że jest to Neckermann Tonmeister 101/50. Akurat takiego zacząłem dzisiaj reanimować. Jest kompletny, ale trzeba wymienić wszystkie kartoflaki na sprawne.
Pozdrawiam Michal
... czekam z niecierpliwością. 

Ciągle początkujący od kilkunastu lat.