wzmacniacz EMINENT II T f-my Dynacord
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
wzmacniacz EMINENT II T f-my Dynacord
witam , zostałem posiadaczem w/w wzmacniacza , ale schemat nie zgadza się z stanem faktycznym tzn. numery płytek drukowanych przedwzmacniaczy wejściowych są inne na schemacie tj. 81139 a w rzeczywistości 81008 oprócz tego gniazda wejściowe przedwzmacniaczy na schemacie są typy JACK a w rzeczywistości są gniazda wejściowe typu ,, diodowe ,, i z płytek drukowanych wychodzą 3 przewody do gniazd w/g mnie są to wejścia mikrofonowe symetryczne , tranzystory na schemacie przedwzmacniaczy to BC 147 a w rzeczywistości są gabarytowo większe bez oznaczeń podejrzewam że to jakaś wersja przejściowa ale nigdzie nie mogę ściągnąć schematu może ktoś dysponuje wiedzą w tym temacie, pozdrawiam wszystkich właścicieli wzmacniacza EMINENT II T
Re: wzmacniacz EMINENT II T f-my Dynacord
Tu są schematy obu wersji: http://www.peel.dk/Dynacord/Eminent_II_T.html
- Załączniki
-
- dynacord-eminent-2t-pwr-sch.pdf
- (513.42 KiB) Pobrany 216 razy
witam , dzięki za zainteresowanie ,schematy praktycznie niczym się nie różnią , ale chciałem się upewnić trochę zmyliły mnie tranzystory BC 147 , jeśli chodzi o ich wymiary jeszcze raz dziękuję pozdrawiam
Interpunkcja!
R.
Interpunkcja!
R.
Obudowy BC147 mogą się różnić od tych produkowanych w CEMI.
Witam , o takie porównanie mi chodziło. Na moich płytkach są te większe gabarytowo. Teraz już wszystko jasne. Parametry elektryczne, jak sądzę, są takie same. Pozdrawiam i dziękuję.