Giełda "pod halą" w Krakowie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 375...499 postów
Re: Giełda "pod halą" w Krakowie
Witam
Na pierwszej wakacyjnej giełdzie było: maławo ludzi, i parę radyj .Widziałem Sonatę z gramofonem, Imperiala, Age.Jako ciekawostka: była chyba ruska Baltika i taka sama tylko ,że to była ruina.Był tez jakiś gramofon lampowy.W sumie chyba było coś do kupienia, ale ja niestety nic nie kupiłem.W ogóle to już bardzo długo nic nie kupiłem na giełdzie , no,ale na giełdę trzeba chodzić ,żeby coś wychodzić.
pozdrawiam wszystkich.,.,
Na pierwszej wakacyjnej giełdzie było: maławo ludzi, i parę radyj .Widziałem Sonatę z gramofonem, Imperiala, Age.Jako ciekawostka: była chyba ruska Baltika i taka sama tylko ,że to była ruina.Był tez jakiś gramofon lampowy.W sumie chyba było coś do kupienia, ale ja niestety nic nie kupiłem.W ogóle to już bardzo długo nic nie kupiłem na giełdzie , no,ale na giełdę trzeba chodzić ,żeby coś wychodzić.
pozdrawiam wszystkich.,.,
KS....
-
- 625...1249 postów
A można wiedzieć, jaki Imperial?
-
- 375...499 postów
Witam
Była to wersja powojenna z lat 50,z klawiszowym przełącznikiem zakresów.
Widziałem już jakiś czas temu to radyjko u tego samego sprzedawcy.
pozdr,.,.
Była to wersja powojenna z lat 50,z klawiszowym przełącznikiem zakresów.
Widziałem już jakiś czas temu to radyjko u tego samego sprzedawcy.
pozdr,.,.
KS....
-
- 625...1249 postów
To ciekawe, chciałbym jakiegoś Imperiala do uzupełnienia Spitzensuperów, a nie trafiają się często...
Podejrzewam, że nie ma szans, by wystawił na Allegro? A wiesz może, ile sobie liczył?
Podejrzewam, że nie ma szans, by wystawił na Allegro? A wiesz może, ile sobie liczył?
-
- 375...499 postów
Witam
Dzisiaj na giełdzie było:troszkę ciepło, sporo ludzi i również parę radyj lampowych.
U Słowaków był Philips 839 za 80,00zł , cena była okazyjna , ale tkanina na głośniku była uszkodzona , i brak membrany na głośniku i brakowało kilku lamp, ale była za to tylnia ścianka ! Cena była naprawdę okazyjna, ale nie kupiłem.
Kupiłem za to okazyjnie Pionierka w bakelicie za 30,00 zł, co prawda brakuje gałek i tylniej ścianki , ale za to reszta jest w bardzo dobrym stanie.Grzech byłoby do nie kupić
Kupiłem jeszcze za 10,00 zł kryształek do detektorka sygnowany "WABO" Teżgrzech za taka cene nie kupić 
Była jeszcze kompletna Tesla Romance , oraz węgierski ORION z lat 50-ych.Byl jeszcze gramofon lampowy i miernik LAVO-1.
Dzisiaj w sumie było co kupić
pozdr.,.,.
Dzisiaj na giełdzie było:troszkę ciepło, sporo ludzi i również parę radyj lampowych.
U Słowaków był Philips 839 za 80,00zł , cena była okazyjna , ale tkanina na głośniku była uszkodzona , i brak membrany na głośniku i brakowało kilku lamp, ale była za to tylnia ścianka ! Cena była naprawdę okazyjna, ale nie kupiłem.
Kupiłem za to okazyjnie Pionierka w bakelicie za 30,00 zł, co prawda brakuje gałek i tylniej ścianki , ale za to reszta jest w bardzo dobrym stanie.Grzech byłoby do nie kupić

Była jeszcze kompletna Tesla Romance , oraz węgierski ORION z lat 50-ych.Byl jeszcze gramofon lampowy i miernik LAVO-1.
Dzisiaj w sumie było co kupić

pozdr.,.,.

KS....
-
- 375...499 postów
Witam
Na upalnej giełdzie wyjątkowo brak było Czechów i Słowaków.
Ale za to było: czeska Tesla Romance, polskie Tatry,niemiecki Grunding z lat 50, i czeski Philips w bakelicie, bodajże 516.
Był jeszcze gramofon "chlebak"
ja nic nie kupiłem tym rzem .
pozdr,.,.
Na upalnej giełdzie wyjątkowo brak było Czechów i Słowaków.
Ale za to było: czeska Tesla Romance, polskie Tatry,niemiecki Grunding z lat 50, i czeski Philips w bakelicie, bodajże 516.
Był jeszcze gramofon "chlebak"
ja nic nie kupiłem tym rzem .
pozdr,.,.
KS....
-
- 500...624 posty
Ech, a ja 3 lata poluję na pioniera
Pozdro.

Pozdro.
-
- 375...499 postów
Witam
Trzeba kolego chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić na giełdę i wtedy można coś "wychodzić"
pozdr,.,.
Trzeba kolego chodzić, chodzić i jeszcze raz chodzić na giełdę i wtedy można coś "wychodzić"

pozdr,.,.
KS....
-
- 625...1249 postów
Witam.
Widzieli Koledzy ostatnio może pod halą klosze? Pamiętam, że kiedyś były. Potrzebuję do przedwojennej lampy.
Widzieli Koledzy ostatnio może pod halą klosze? Pamiętam, że kiedyś były. Potrzebuję do przedwojennej lampy.
-
- 1250...1874 posty
Witam.
Znam jednego co tak chodził i chodził aż dzieciaka sobie wychodził.
Pozdrawiam
tedi.
Znam jednego co tak chodził i chodził aż dzieciaka sobie wychodził.
Pozdrawiam
tedi.
Piłeś nie pisz. Nie piłeś-napij się.
-
- 500...624 posty
Ale ja chodzę, tylko że nadal nie mogę upolować
Tydzień temu był Mazur LUX w niezłym stanie za 60 ale nie miałem tyle kasy przy sobie (już nie
)
Pozdrawiam

Tydzień temu był Mazur LUX w niezłym stanie za 60 ale nie miałem tyle kasy przy sobie (już nie

Pozdrawiam
-
- 375...499 postów
-
- 125...249 postów
Witam,
na giełdzie nie pod halą ale w Balicach. W sobotę na jednym tylko stoisku był VE 301 W DeTeWe oraz któryś z Blaupunktów w bakelicie. VE był bez tkaniny głośnikowej z rozerwaną membraną głośnika oraz bez ścianki tylnej. W obsadzie lamp była ACH1. Radii nie kupiłem, jedynie podstawkę loktal bakelitową i igłę do UF 50.
Pozdrawiam.
Jerzy.
na giełdzie nie pod halą ale w Balicach. W sobotę na jednym tylko stoisku był VE 301 W DeTeWe oraz któryś z Blaupunktów w bakelicie. VE był bez tkaniny głośnikowej z rozerwaną membraną głośnika oraz bez ścianki tylnej. W obsadzie lamp była ACH1. Radii nie kupiłem, jedynie podstawkę loktal bakelitową i igłę do UF 50.
Pozdrawiam.
Jerzy.
-
- 375...499 postów
Witam
Dzisiaj na giełdzie "pod hala " była ładna słoneczna pogoda, dużo ludzi i mało radyj.
Był kompletny i ponoć sprawny Pionier w bakelicie za 250,00zł, oraz strasznie duża Tesla u Czechów (chyba MAJ )ale nie jestem pewien.Ja kupiłem u Słowaków omomierz i wtyczkę za 10,00zł.
pozdr,.,.,
Dzisiaj na giełdzie "pod hala " była ładna słoneczna pogoda, dużo ludzi i mało radyj.
Był kompletny i ponoć sprawny Pionier w bakelicie za 250,00zł, oraz strasznie duża Tesla u Czechów (chyba MAJ )ale nie jestem pewien.Ja kupiłem u Słowaków omomierz i wtyczkę za 10,00zł.
pozdr,.,.,
KS....
-
- 500...624 posty
Z lampowych gratów były dziś(w sumie juz wczoraj
) Tatry za 100pln, Aga za 50, Pionier za niebotyczną sumkę nadal stoi, Relax 2. Jakieś radio kapliczkowe pewnie wczesne 30te i tesla nadal stoją u czechów, słowaków czy kim oni tam są, oczywiście z cenami odpychajacymi z wręcz fizyczną siłą
Pozdro

Pozdro