Właściwie to temat do działu Ogłoszenia. Jednak ponieważ dotyczy bezpośredniego "styku" z lampą stawiam go tu. A jeżeli Admini stwierdzą, że jednak trzeba do ogłoszeń, bardzo proszę aby chociaż z tydzień mógł tu pozostać.
Czy ktoś widział/posiada/zna źródło na "ładne" (ceramiczne?) konektory anodowe do tytułowych lamp. O ile "standardowe" kapturki anodowe w wersji ceramicznej są raczej dostępne, o tyle takich na "cienkie" wyprowadzenia nigdzie nie trafiłem
Dzięki za odpowiedź. Trochę inaczej sobie to wyobrażałem . Szczególnie że w tych z Amptone, konieczne jest dodatkowe izolowanie punktów lutowania kabla. Gdzieś w sieci znalazłem fotografię (i tylko fotografię ) czegoś takiego:
GU32_kapturki.jpg
Dla mnie ideał, ale gdzie kupić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Też bym chciał wiedzieć, bo mam kiedyś zamiar zrobić wzmacniacz PP na GU-32 (pasują transformatory pod EL84). Niestety na razie moje poszukiwania są bezskuteczne
Przyglądnijcie się, tam te konektory są czymś obwinięte żeby zwiększyć średnice i w efekcie założyć kapturek do lampy z innym wyprowadzeniem anody np el500.
Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
Jeśli ktoś ma więcej czasu niźli 5 minut powinien znaleźć podobne w korzystniejszych cenach a może nawet z darmową wysyłką do naszego kraju.
PS.
Spotkaliście się może z wersją podstawki septar przystosowaną do montażu na PCB? Do tej pory przy projekcie PCB zmuszony byłem do projektowania otworu w którym montowałem podstawkę pod GU32 a kontakty z PCB łączyłem srebrzanką.
Też znalazłem tą właśnie wersję "kapturka". Ładne , jedyne co mnie trochę odstrasza to że są bakelitowe i chińskie, te dwa fakty występujące wspólnie mogą (chociaż nie muszą) oznaczać "smród" po nagrzaniu. Niemniej rozważam ich zakup i zastosowanie.
Maciek1 pisze:PS.
Spotkaliście się może z wersją podstawki septar przystosowaną do montażu na PCB? Do tej pory przy projekcie PCB zmuszony byłem do projektowania otworu w którym montowałem podstawkę pod GU32 a kontakty z PCB łączyłem srebrzanką.