jedrzeej pisze:
Po pierwsze nie jestem HANDLARZEM.
Panowie jestem miłośnikiem radioodbiorników tak samo jak i Wy. Kupiłem tego Elektrita tylko i wyłącznie aby pozyskać brakującą gałkę w moim Elektricie Allegro na którą poluję od ok 7 miesięcy. Była okazja kupić za rozsądne pieniądze to tak zrobiłem. Celem nie było rozebrać i zarobić, tylko zdobyć gałkę a resztę sprzedać i podzielić się z innymi, którzy byli w takiej sytuacji jak ja ( że coś im brakuje )
Panowie, to jego odbiornik i może sobie z nim zrobić co tylko zechce. Komuś może się to podobać, bo kupi sobie coś, czego mu brakuje, komuś się to może nie podobać bo całkiem dobry i prawie kompletny odbiornik został rozebrany. Nic nam do tego. Bez dwóch zdań, można by było stwierdzić że On postąpił wielce altruistycznie! Radiem kupionym za marne 560 zł chciał się z czystego serca, zupełnie bezinteresownie podzielić z innymi DOCEŃCIE TO należycie
zjawisko pisze:Od lat poluję na jakiś nierozgrzebany woltomierz Meratronika z lat 70 - i nie ma szans, każdy ma wydłubane lampy wyświetlacza. A te rzecz jasna wystawia się osobno, w kuriozalnej cenie.
Nie przesadzaj, w zeszłym roku przynajmniej dwa razy były wystawiane bez lamp w mikrej cenie (raz nawet nie doszło do sprzedaży choć sprzedający zapewniał, że sprzęt bez lamp ale sprawny), możesz kupić także z lampami i lampki sprzedać (cena na All ok. 63zł/szt.) a resztę będziesz miał prawie za darmo (ja tak bym dzisiaj zaczął polowanie na taki sprzęt), lamy kupiłem ostatnio na Wolumenie (8szt. Z566M) taniutko, ciut drożej i dużo więcej lamp trafiłem okazyjnie dwa lata temu. Trzeba się trochę postarać i świat jest twój, dla wnuka mam V541 ideał i finansowo tego nie odczułem.
Jeśli coś jest w stanie kiepskim i nie rokuje na przywrócenie do świetności, niech chociaż uratuje inne egzemplarze. Przyjdzie taka chwila, gdy na Allegro będę wystawiał szkaradne resztki OTV Wisła. Będzie tak dlatego, że mam obecnie tutaj 4 Wisły z budami, dwie bez bud i do tego niekompletne. Maksymalnie jestem w stanie z tego całego kramu poskładać 4 sprawne chassis, ale chyba skończy się na trzech. Reszta musiałaby bezcelowo gnić czekając na święte nigdy. Wystawię te resztki na Allegro albo bezpośrednio pozamieniam na brakujące mi części bez większego żalu z mojej strony. Kto wie, może ktoś z Was dzięki tym resztkom uruchomi inne egzemplarze?
No i wyszło jak to w Polsce.Nie wszyscy mamy czas,.serce i umiejętności aby latami składać pacjenta.Poza tym potrzeba sporo miejsca .Lepiej jak pójdzie w kawałkach i uszczęśliwi innych.
Pozdrawiam Tomasz
Witam, to może niech się przypomni wszystkim rozbierającym przedwojenne POLSKIE radyjka zdjęcie odebranych radyjek......
Miałem taki przypadek "przychodzi do mnie człowiek i przynosi jakieś mało znaczące przedmioty, ja się pytam czy jakieś dokumenty były na tym strychu, odpowiada mi "były jakieś przedwojenne i powojenne cały worek związane z harcerstwem" "to niech Pan to do mnie przyniesie" on odpowiada "nie wiedziałem że to coś warte i wyjechało na wysypisko" czy koledzy sobie wyobrażają co ten człowiek zrobił swoją nieprzemyślaną decyzją , przecież ktoś narażał w czasie wojny swoje życie i ratował dokumentację, nawciskałem gościowi kulturalnie oczywiście odwołując się do celów wyższych zobaczyłem zmieszanie na jego twarzy i trochę mi się żal zrobiło gościa bo to przecież prosty człowiek wychowany w PRL i nie jego wina że takie wartości mu wtłoczyli w głowę, koledzy a gdzie patriotyzm, coraz więcej przebija się pęd do robienia kasy za wszelką cenę a gdzie w tym wszystkim człowiek, honor, patriotyzm, zamiast uhonorować człowieka za ratowanie tysięcy ludzi w czasie II wojny(Irena Sendler) to nobla "bubla" dostała kobieta która sadziła drzewa na pustyni, koledzy taka historia tworzy się na naszych oczach i przystajemy na to, rozebranie tego radia nie była to chęć podzielenia się z innymi tylko chęć zysku i tylko zysku żadne inne wartości, jak by sprzedający chciał się podzielić to by się zwrócił na forum mam takie a takie radyjko do sprzedania dałem tyle a tyle i chcę odzyskać to co dałem, ja umiem liczyć, pozdrawiam Hieronim
kraz pisze:, rozebranie tego radia nie była to chęć podzielenia się z innymi tylko chęć zysku i tylko zysku żadne inne wartości, jak by sprzedający chciał się podzielić to by się zwrócił na forum mam takie a takie radyjko do sprzedania dałem tyle a tyle i chcę odzyskać to co dałem, ja umiem liczyć, pozdrawiam Hieronim
Rozbieranie tego radia było po to abym pozyskał brakujący element i szanowny kolego to moja sprawa co ja zrobiłem z resztą bo to moja własność i tyle w temacie. Nikogo nie zmuszam do zakupu.
PS. Swoją drogą ja bym się cieszył jak ktoś rozebrałby jakieś niekompletne radyjko na części bo przynajmniej kilka osób mogłoby uzupełnić swoje braki i z jednego dawcy zrobiłyby się np. 4szt. 100% kompletnych radioodbiorników. Każdy znalazł by coś dla siebie. Ale wiadomo jednym to pasuje a drugim nie, tak było, tak będzie.
Poszukuję: gałka mała Elektrit Allegro
gałka Elektrit Champion
Witam, widać że kolega nie odrobił dobrze lekcji historii ale to kolegi sprawa i nic mi do tego mogę wyrazić tylko swoje zdanie na ten temat, druga sprawa mógł tak kolega od razu napisać o chęci zysku a nie ściemniać i siebie usprawiedliwiać, to nieszczere w stosunku do innych kolegów z forum, takie jest moje zdanie i tylko moje i nie zmienię tego bo nie potrafię, cenię sobie szczerość i taki jestem, pozdrawiam Hieronim.
kraz pisze:Witam, widać że kolega nie odrobił dobrze lekcji historii ale to kolegi sprawa i nic mi do tego mogę wyrazić tylko swoje zdanie na ten temat, druga sprawa mógł tak kolega od razu napisać o chęci zysku a nie ściemniać i siebie usprawiedliwiać, to nieszczere w stosunku do innych kolegów z forum, takie jest moje zdanie i tylko moje i nie zmienię tego bo nie potrafię, cenię sobie szczerość i taki jestem, pozdrawiam Hieronim.
Nikomu nie ściemniałem i się nie usprawiedliwiam bo nie mam z czego. Jeżeli koledze to tak przeszkadza i tak boli to proponuję nie wpisywać w wyszukiwarkę na allegro słowa " elektrit " zapewne poczuje się kolega lepiej i będzie miał mniej problemów związanych z tym tematem. Pozdrawiam
Poszukuję: gałka mała Elektrit Allegro
gałka Elektrit Champion