Witam, szanownych kolegów. W moje ręce ostatnio wpadło bardzo intrygujące radio. Mianowicie jest to lampowe radio na miarę dzisiejszych telewizorów LCD. Czy któryś z Triodowiczów spotkał się może z czymś takim? Niema żadnych napisów na tylnej ściance i ni jak znaleźć nie mogę.
Pozdrawiam
Płaskie radio lampowe
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 100...124 posty
Płaskie radio lampowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 375...499 postów
Re: Płaskie radio lampowe
Witam przedświąteczne
Myślę, że to angielskie radio - oni robili po wojnie (lata wczesne 50) podobne modele. Nazywali je "baffle" bo uważali, ze potrzebne jest solidne oparcie i "decha" dla głośnika, a z tyłu może hulać wiatr
.
A potem nadeszła epoka solidnych obudów z drewna, potem plastików, a potem chin ...
Gdybyś chciał się go pozbyć - chętnie się zaopiekuję za rozsądną cenę lub wymianę (każdy ma jakieś potrzeby, a ja mam nawet naddatki w niektórych obszarach).
Myślę, że to angielskie radio - oni robili po wojnie (lata wczesne 50) podobne modele. Nazywali je "baffle" bo uważali, ze potrzebne jest solidne oparcie i "decha" dla głośnika, a z tyłu może hulać wiatr

A potem nadeszła epoka solidnych obudów z drewna, potem plastików, a potem chin ...
Gdybyś chciał się go pozbyć - chętnie się zaopiekuję za rozsądną cenę lub wymianę (każdy ma jakieś potrzeby, a ja mam nawet naddatki w niektórych obszarach).
Spiga
-
- 100...124 posty
Po kilku dniach intensywnego szukania znalazłem informacje na tej stronie: http://www.radiomuseum.org/r/murphy_a104_a_104.html . Nad sprzedaniem narazie nie myślę bo to dla mnie taki unikat.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- 375...499 postów
Szkoda, bo ładnie by pasował do "większego brata" A146c (większego, bo ma z górką 120 cm wzrostu)
Nad tym jeszcze pracuję, bo jakiś, za przeproszeniem, esteta pomalował całe chassis, wraz z kubkami itp., niebieską farbą
Ale polecam się ...

Ale polecam się ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiga