Rozstaw otworów dla dawnego wtyku
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Rozstaw otworów dla dawnego wtyku
Poszukuję informacji o standardowym rozstawie bolców w złączu zasilania dawnego typu, takiego jak na zdjęciu (zdjęcie zapożyczone z sieci). Jestem na etapie wiercenia otworów w obudowie i nie mogę sobie pozwolić na żadną improwizację. Przy okazji, jeśli ktoś z Kolegów posiada takie złącze to bardzo proszę o kontakt.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 375...499 postów
Re: Rozstaw otworów dla dawnego wtyku
Czy te styki się ruszają,są luźne?Jeśli nie to nie ma problemu ze zmierzeniem rozstawu;ponieważ jeden styk jest grubszy to postępuj tak:suwmiarką zmierz dwa styki po zewnątrz i odejmij połowę grubości cienkiego i połowę grubego-wynik to rozstaw między nimi.Jak zmierzysz po zewnątrz cienkie styki to od pomiaru odejmij grubość jednego z nich i masz rozstaw cienkich styków.Mi się wydaje że to jedyny logiczny sposób na zmierzenie rozstawu.A jak się ruszają to nie mam pomysłu.
µΩΠø§•°³²½¼¾√∞≈
-
- 625...1249 postów
Kolego stepa, napisałem przecież, że zdjęcie jest zapożyczone z sieci. Gdybym miał to złącze, to uwierz mi, dałbym z siebie wszystko i zmierzył ten rozstaw. Ten większy to pewnie ok.19mm (przeliczone z cali) ale tego mniejszego nie jestem pewny...
-
- 1250...1874 posty
Podobne złącze widziałem w sprzęcie medycznym - w starej diatermii . Elektroda aktywna (skalpel) zakończona była podobnym wtykiem. Powęszę trochę i może znajdę taki kabel.
Czy gniazdo również interesuje?
Czy gniazdo również interesuje?
-
- 625...1249 postów
Będę wdzięczny za poszukanie. Interesuje mnie przede wszystkim wtyk.