Giełda "pod halą" w Krakowie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Re: Giełda "pod halą" w Krakowie
Dziękuję, już sobie znalazłem.
Pozostaje tylko jakąś sondę dokupić.
Pozostaje tylko jakąś sondę dokupić.
-
- 375...499 postów
Witam
Dzisiaj po długiej nieybytności na giełdzie było: sporo ludzi, taka sobie pogoda i mało sprzętu lampowego.
Było jedno ciekawe radyjko: MARCONI z gramofonem w ładnej obudowie , oraz gramofon Bambino .
ogólnie mała posucha , no ale jak wiadomo na giełdę trzeba chodzić ,żeby coś wychodzić
pozdr.,.,.
Dzisiaj po długiej nieybytności na giełdzie było: sporo ludzi, taka sobie pogoda i mało sprzętu lampowego.
Było jedno ciekawe radyjko: MARCONI z gramofonem w ładnej obudowie , oraz gramofon Bambino .
ogólnie mała posucha , no ale jak wiadomo na giełdę trzeba chodzić ,żeby coś wychodzić

pozdr.,.,.
KS....
-
- 625...1249 postów
A tam z tyłu stoją jeszcze te EAW'y i jakiś ZRK?
To Bambino widziałem, pytałeś o cenę, bo jestem ciekaw.
To Bambino widziałem, pytałeś o cenę, bo jestem ciekaw.
-
- 375...499 postów
-
- 625...1249 postów
Ja się tylko pytałem, że za ZK120 50zł i za jednego EAW'a, również tyle samo.
Ciekawe czy powrócą kiedyś pod halę lampy przedwojenne, kiedyś można było coś upolować.
Ciekawe czy powrócą kiedyś pod halę lampy przedwojenne, kiedyś można było coś upolować.
-
- 500...624 posty
Byłem dzisiaj na giełdzie.
"Zmiany, zmiany, zmiany..."
W pierwszej uliczce gdzie handlowali okoliczni menele stał samochód straży miejskiej i żadnych sprzedających.
Po targu kręciło się sporo osób z ochrony.. Ciekawe co się wydarzyło.
Odnośnie spraw radiowych.. Czech miał jakąś mikrofone i teslę talisman.
Było też Dominante, Bambino (chyba trójka) za 100zl związane kablem, niekompletne zwłoki patefonu za 120zł, połamana Kamila za 15zł, kilka radzieckich selg, gramofon emanuel 35zł, pionier stereo.
Sam zakupiłem Cyryla za 20zł i single do szafy grającej.
"Zmiany, zmiany, zmiany..."
W pierwszej uliczce gdzie handlowali okoliczni menele stał samochód straży miejskiej i żadnych sprzedających.
Po targu kręciło się sporo osób z ochrony.. Ciekawe co się wydarzyło.
Odnośnie spraw radiowych.. Czech miał jakąś mikrofone i teslę talisman.
Było też Dominante, Bambino (chyba trójka) za 100zl związane kablem, niekompletne zwłoki patefonu za 120zł, połamana Kamila za 15zł, kilka radzieckich selg, gramofon emanuel 35zł, pionier stereo.
Sam zakupiłem Cyryla za 20zł i single do szafy grającej.
Kamil Jabłoński
https://web.facebook.com/wirtualnemuzeumrtv/
https://web.facebook.com/wirtualnemuzeumrtv/
-
- 375...499 postów
Witam
Dzisiaj nie byłem na giełdzie ale....
W tej uliczce to maja coś budować , albo rozbudowywać i dlatego wygonili meneli
A co do ochrony , to czasem są akcje przeciwko nielegalnym handlarzom płyt dvd oraz papierosów.
pzdr,.,.
Dzisiaj nie byłem na giełdzie ale....
W tej uliczce to maja coś budować , albo rozbudowywać i dlatego wygonili meneli

A co do ochrony , to czasem są akcje przeciwko nielegalnym handlarzom płyt dvd oraz papierosów.
pzdr,.,.
KS....
-
- 625...1249 postów
U Staszka (tego z pilotami) kupiem 4 sztuki rv12p2000 za 30 zl. U Jurka (glownego z lampami) dzwonie do niego kiedy jestem na gieldzie i przynosi mi QQlki haltrona,philipsa,zaerixa,teonexa nosowki w pudelkach po 4 zl.
Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Poszukuję 811A/G811, OT400, 833A, OT100, 6146, QE05/40
Pozdrawiam Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
-
- 625...1249 postów
Ale to mówisz chyba o Balickiej, tak?
-
- 625...1249 postów
Tak
A o której mwa
?

Poszukuję lamp nadawczo generacyjnych serii T-0x, TBx/xxx, Q-0x, QBx/xxx
Pozdrawiam Andrzej
Pozdrawiam Andrzej
-
- 625...1249 postów
A my tu mówimy o giełdzie Pod Halą Targową w Krakowie, choć na obu można różne ciekawe rzeczy wypatrzyć.
-
- 375...499 postów
Witam
Na pierwszej poświątecznej giełdzie pojawiło się kilka radyj lampowych:Norka w bakelicie,czeski Telefunken w obudowie pionowej i Mikrofona.
Była polska Karioka i 2 szt starych telewizorów lampowych.Widziałem na początku giełdy( ok.9,00 ) u Słowaków tesle May ,ale pózniej jak wychodziłem z giełdy to jej juz nie widziałem, widocznie ktoś ja kupił
Poza tym widziałem replike VE 301 oraz gramofon bambino-podobny, no i była masa ludzi.Ten Telefunken był ciekawy - obudowa w ładnym stanie ze ścianką tylnią. Janic nie kupiłem 
pozdr.,.,.,
Na pierwszej poświątecznej giełdzie pojawiło się kilka radyj lampowych:Norka w bakelicie,czeski Telefunken w obudowie pionowej i Mikrofona.
Była polska Karioka i 2 szt starych telewizorów lampowych.Widziałem na początku giełdy( ok.9,00 ) u Słowaków tesle May ,ale pózniej jak wychodziłem z giełdy to jej juz nie widziałem, widocznie ktoś ja kupił

pozdr.,.,.,
KS....
-
- 625...1249 postów
Dzisiaj było właściwie to co poprzednio, czyli ta Karioka, radio Stolica, radio Tatry. Dużo ludzi.
Ja natomiast nic nie kupiłem bo zostawiam miejsce na Pionierka w bakelicie, którego już od dłuższego czasu szukam.
Ja natomiast nic nie kupiłem bo zostawiam miejsce na Pionierka w bakelicie, którego już od dłuższego czasu szukam.
-
- 375...499 postów
Witam
Dzisiaj "pod Hala" było sporo ludzi, taka sobie pogoda i: u Czechów było kilka radyjek , by Philips 944 za 500,00z ł , Telefunken w obudowie pionowej oraz Tesla Romance(chyba).Było kilka gramofonów lampowych , jedno niemieckie typu "Bethowen" , było podłączone do prądu i ładnie odbierało UKF.Był tez czeski Empo Kadet (chyba).No i jeszcze jakieś dzierżoniowskie radio , nawet nie wiem jaki to model
Cos w sumie było do kupienia, ale ja nic nie kupiłem.
pozdr.,.,.
Dzisiaj "pod Hala" było sporo ludzi, taka sobie pogoda i: u Czechów było kilka radyjek , by Philips 944 za 500,00z ł , Telefunken w obudowie pionowej oraz Tesla Romance(chyba).Było kilka gramofonów lampowych , jedno niemieckie typu "Bethowen" , było podłączone do prądu i ładnie odbierało UKF.Był tez czeski Empo Kadet (chyba).No i jeszcze jakieś dzierżoniowskie radio , nawet nie wiem jaki to model

Cos w sumie było do kupienia, ale ja nic nie kupiłem.
pozdr.,.,.
KS....
-
- 625...1249 postów
Ostatnio coś drogo się robi, ostatnio nic właśnie nie kupiłem z tego powodu i coraz częściej wybieram allegro.