Giełda "pod halą" w Krakowie
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 625...1249 postów
Re: Giełda "pod halą" w Krakowie
Jest pisana przez "W".
-
- 375...499 postów
Witam
To masz farta
Jest to polski Philips
\
Gratuluje zakupu
pozdr,.,.
To masz farta

Jest to polski Philips

Gratuluje zakupu

pozdr,.,.
KS....
-
- 625...1249 postów
Dziękuję!
Nawet nie zwracałem na to uwagi przy zakupie, zobaczyłem Philipsa za 100zł to bez zastanowienia kupiłem.
Nawet nie zwracałem na to uwagi przy zakupie, zobaczyłem Philipsa za 100zł to bez zastanowienia kupiłem.
-
- 500...624 posty
Panie, co pan gadasz, gdzie pod halą odnowione radia
Na giełdzie wszyscy to handlarze a pod halą tylko część. Swego czasu często wybierałem się na giełdę i to tam widywałem odnowione i drogie radia, a niejednokrotnie nieodnowione i drogie
Pod halą ostatnio coraz rzadziej widuję coś ciekawego, a jak już widzę to albo jest drogie albo to polski zardzewiały złom powojenny. Na giełdzie tylko dwa razy zrobiłem zakupy, raz tanio kilka klocków z lat 60tych i 70tych, który były tanie tylko dlatego że wziąłem na raz i facet pozbył się syfu
a drugi raz Kungsa, ale 200zyla to nie jest tanio. Dlatego już tam nie jeżdżę od prawie 2ch lat.
Pozdrawiam.
PS.Jak już w temacie Hali, to tydzień temu zardzewiałego Nokturna za 15zyla kupiłem.

Pozdrawiam.
PS.Jak już w temacie Hali, to tydzień temu zardzewiałego Nokturna za 15zyla kupiłem.
-
- 625...1249 postów
Ale nie wiem, gdzie Koledzy chodzą na Balicką, do tego garażu nie ma co, trzeba iść tam na murowany kawałek gdzie jest stoisko z pilotami i radiami jednocześnie.
No dobrze, a są pod halą stoiska z lampami?
No dobrze, a są pod halą stoiska z lampami?
-
- 500...624 posty
Wszędzie, bo nieobejście wszystkiego mija się z celem
Są na giełdzie 3 miejsca gdzie można znaleźć coś lampowego: wchodząc od parkingu po lewej, w hangarze z antykami, oraz w korytarzu z wejściami z zewnątrz i hangaru z elektroniką. I prawdę powiem że w tym korytarzu można tanio odbiornik ustrzelić ale to powojenne klocki zwykle w kiepskim stanie i to jeszcze cud jak taki z montażem przestrzennym się trafi 
Pod halą nie ma stoisk z lampami, ale ja lamp i tak nie kupuję.

Pod halą nie ma stoisk z lampami, ale ja lamp i tak nie kupuję.
-
- 625...1249 postów
I właśnie dlatego wybieram Balicką. Dla mnie lampy to raczej podstawa, bo rzadko kiedy zdarza się, że mój nowy odbiornik będzie miał wszystkie sprawne.Pod halą nie ma stoisk z lampami
Jak będę szukał jakichś lamp Philipsa to tam właśnie pójdę.
Będę miał trochę wolnego czasu to pójdę pod halę, zobaczę co tam słychać. A innych zachęcam do Balickiej, jak jeszcze nie byli. Warto znać wszystko. Ja osobiście wolę kupić lampę na giełdzie, niż na allegro, gdzie nie wiadomo jak sprzedawca zapakuje, nie ma możliwości sprawdzenia naocznego, czy nie jest zapowietrzona itp. Choć w niektórych przypadkach allegro pozostaje jedynym wyborem.
-
- 500...624 posty
Ja nie mam prawie w ogóle odbiorników ze starszymi czy nietypowymi lampami a te co mam są niesprawne, jak potrzebuję lamp to sięgam do dwóch pudeł w których trzymam lampy z dotychczas kupionych odbiorników.
A sprzedawca lamp na giełdzie to faktycznie zaufany gość, kilka razy z nim gadałem i raz u niego kupiłem lampę, za każdym razem waliło od niego alkoholem
A sprzedawca lamp na giełdzie to faktycznie zaufany gość, kilka razy z nim gadałem i raz u niego kupiłem lampę, za każdym razem waliło od niego alkoholem

-
- 375...499 postów
Witam
Byłem dzisiaj "pod hala" Z racji kiepskawej pogody mało było sprzedających , ale coś tam było
I tak: był Korting i sama obudowa do Telefunkena , zaraz przy bankomacie.Był tez ładny Pionier w bakelicie , a na nim stał chyba Philips tranzystor w kości słoniowej,zwłoki Sonatiny i to była chyba Rozyna która była włączona i grała
No i był ładny detektor z cewkami i kryształkiem. W sumie było cos do kupienia .
ja niestety nic nie kupiłem, poluje na inne rzeczy i radyjka .
pozdr,.,.
Byłem dzisiaj "pod hala" Z racji kiepskawej pogody mało było sprzedających , ale coś tam było

I tak: był Korting i sama obudowa do Telefunkena , zaraz przy bankomacie.Był tez ładny Pionier w bakelicie , a na nim stał chyba Philips tranzystor w kości słoniowej,zwłoki Sonatiny i to była chyba Rozyna która była włączona i grała

No i był ładny detektor z cewkami i kryształkiem. W sumie było cos do kupienia .
ja niestety nic nie kupiłem, poluje na inne rzeczy i radyjka .
pozdr,.,.
KS....
-
- 625...1249 postów
A pytałeś o cenę czegoś? Wygórowane w tym okresie?
-
- 625...1249 postów
Byłem dzisiaj pod halą, ale nic oprócz kwiatów, ubrań i jabłek nie znalazłem.
Gdzie w ogóle panowie chodzą, że coś tam mają? Obszedłem wszystko dookoła ale kompletnie nic.
Gdzie w ogóle panowie chodzą, że coś tam mają? Obszedłem wszystko dookoła ale kompletnie nic.
-
- moderator
-
- 2500...3124 posty
... i w sobotę, a w piątek już tylko kwiatki.Piotr pisze:Bo to jest w niedzielę
-
- 625...1249 postów
Dzisiaj byłem no i faktycznie było inaczej. Bardzo fajna giełda, był magnetofon ZK 120, radio EAW, radio AGA, bakelitowy Pionier i jakiś lampowiec ZRK.
Ja kupiłem w pełni sprawny oscyloskop. Może wie ktoś co to za firma, bo polski.
Ja kupiłem w pełni sprawny oscyloskop. Może wie ktoś co to za firma, bo polski.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 500...624 posty
ECC83, pisano o nim tu, to manufaktura z Krakowa.
Zapraszam po serwisówki:
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ
http://chomikuj.pl/ciasteczkowypotwornie
http://bee.mif.pg.gda.pl/ciasteczkowypotwor/
∞πωΦεΩβλ°±Δφ