Radio Amati AT1194 WKU
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 2 posty
Radio Amati AT1194 WKU
Witam wszystkich serdecznie. Mam w kolekcji radio Amati AT1194 WKU. Przymierzam się do wymiany kondensatorów elektrolitycznych w zasilaczu na lampie AZ12. Radio ma przydźwięk który słychać w głośniku. Pytanie. Czy w miejsce istniejących kondensatorów elektrolitycznych 47uF 450V mogę zabudować kondensatory obecnie produkowane dostępne na rynku np. http://allegro.pl/47uf-450v-kondensator ... 78599.html Nadmieniam, że już wcześniej wymieniłem jeden z kondensatorów ponieważ miał znaczną upływność na podobny używany z bardzo małą upływnością, ale po czasie paru miesięcy ponownie pojawił się przydźwięk. Wynika z tego, że trzeba będzie wymienić pozostałe kondensatory. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Krzysztof
-
- 2500...3124 posty
Re: Radio Amati AT1194 WKU
Tak - możesz je dać jako zamienniki. ( jeśli: nie chcesz, nie masz możliwości, nie wiesz jak bawić się w "formowanie" starych elektrolitów to zrób "wydmuszki" lub zamontuj nowe pod chassis aby w oczy nie kłułykrzyszkoe pisze:Witam wszystkich serdecznie. Mam w kolekcji radio Amati AT1194 WKU. Przymierzam się do wymiany kondensatorów elektrolitycznych w zasilaczu na lampie AZ12. Radio ma przydźwięk który słychać w głośniku. Pytanie. Czy w miejsce istniejących kondensatorów elektrolitycznych 47uF 450V mogę zabudować kondensatory obecnie produkowane dostępne na rynku np. http://allegro.pl/47uf-450v-kondensator ... 78599.html Nadmieniam, że już wcześniej wymieniłem jeden z kondensatorów ponieważ miał znaczną upływność na podobny używany z bardzo małą upływnością, ale po czasie paru miesięcy ponownie pojawił się przydźwięk. Wynika z tego, że trzeba będzie wymienić pozostałe kondensatory. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Krzysztof

Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 1875...2499 postów
Re: Radio Amati AT1194 WKU
Włoż pod chassis nowe małowymiarowe .Zasilacz przecież oddzielny i łatwo schować a wygląd ori bezcenny.
Pozdrawiam Tomasz
Pozdrawiam Tomasz