Z celu zebrania informacji razem w jednym miejscu i poprawienia czytelności wątków na forum chcę utworzyć jeden przyklejony wątek z numerami seryjnymi odbiorników, na podobieństwo tego ze schematami. Wątek będzie z jednym postem który będę sukcesywnie uzupełniał, nie będę robił tasiemca z doklejankami.
Numery proponuję zgłaszać na PW do mnie to będę dodawał do listy (na życzenie z informacją kto dane radio ma). Lista ma obejmować wszystkich polskich producentów również tych drobnych i mniej znanych., więc proszę zgłaszać
Numer z wątków o Elektricie i Philipsie również przepiszę do tego nowo utworzonego.
tszczesn pisze:Z celu zebrania informacji razem w jednym miejscu i poprawienia czytelności wątków na forum chcę utworzyć jeden przyklejony wątek z numerami seryjnymi odbiorników, na podobieństwo tego ze schematami. Wątek będzie z jednym postem który będę sukcesywnie uzupełniał, nie będę robił tasiemca z doklejankami.
Numery proponuję zgłaszać na PW do mnie to będę dodawał do listy (na życzenie z informacją kto dane radio ma). Lista ma obejmować wszystkich polskich producentów również tych drobnych i mniej znanych., więc proszę zgłaszać
Numer z wątków o Elektricie i Philipsie również przepiszę do tego nowo utworzonego.
Napiszę najkrótsze polskie zdanie: " i "
Bo pomysł jest bardzo dobry, ja już poprosiłem o skrócenie "chassis elektrita".
A zbieranie takich danych to jeden z "obowiązków" forum - nikt nigdzie nie ma takiej szansy zbadania szczegółów produkcji..
Pozdrawiam wszystkich NOWOROCZNIE
Janusz
Witam, innych narodowości nie ma sensu wypisywać, przynajmniej ja się na to nie piszę podam tylko polskie zacząłem robić listę i na razie wyszło mi 30 a będzie więcej, pozdrawiam Hieronim.
Witam, zrobiłem spis, te zaznaczone na czerwono są do uzupełnienia, coś pokićkałem na brudno i dopiszę później, elektrity i philipsy 4-38 są już uwzględnione w wykazie, na PW nie chciało mi się drugi raz produkować a załączników nie można dodawać, pozdrawiam Hieronim.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
I jak widać pojawiam się na forum ostatnio koszmarnie rzadko - zbyt dużo zajęcia w pracy, a do tego jeszcze podjąłem się (dobrowolnie i z własnej inicjatywy) dość pracochłonnego zadania. Zaległości na forum mam jeszcze od Świąt, choć staram się je odrabiać. Ale już niedługo jak urządzenie z fazy projektowania przejdzie do fazy "czekam na płytki i obudowy" to obiecuję stworzyć tematyczny wątek i wypełnić go treścią.
A radia tylko polskie - co do innych to i tak będzie tylko mocno fragmentaryczna wiedza, choć jak się jakieś informacje pojawią to należy je oczywiście zapamiętać. Powojenne też myślę można dodawać, najwyżej wątek ulegnie drobnemu podziałowi jak sie zrobi za duży.
Witam, listę swoich odbiorników podałem i żadnego efektu, albo kolega się nie wyrabia albo koledzy nie chcą ujawniać danych swoich odbiorników , pozdrawiam Hieronim.