Millivoltmeter Grundiga MV 1000
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Millivoltmeter Grundiga MV 1000
Ponieważ mój post niektóre osoby uważają za perfidną kryptoreklamę,postanowiłem go usunąć żeby nie raził ich w oczy.
Ostatnio zmieniony sob, 3 grudnia 2005, 11:49 przez k24, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- 2500...3124 posty
Miliwoltomierz z wbudowanym "ojszczyloskopem". Przyda sie na pewno w pomiarach napiec zmiennych.
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- moderator
Witam.
Bardzo przydatny przyrząd dla każdego, kto zajmuje się konstruowaniem i badaniem różnego typu wzmacniaczy m.cz. Umożliwia pomiar amplitud i wartości skutecznych: przydźwięku, szumów, zakłóceń i sygnałów użytecznych oraz łatwego określania ich tłumienia i wzmocnienia (również bezpośrednio w decybelach). Ponadto pokazuje również charakterystykę (oscyloskop) mierzonego sygnału, przez co może być użyteczny do wykrywania wszelkiego typu wzbudzeń wzmacniaczy m.cz., zasilaczy i pozostałych układów elektronicznych. Przy zastosowaniu dobrych zewnętrznych filtrów i generatora może służyć jako przyrząd do precyzyjnego określania poziomów poszczególnych częstotliwości harmonicznych. W sumie można powiedzieć, że jest to porządny przyrząd, łączący w sobie funkcje wielu innych przyrządów pomiarowych. Osobiście nigdy się z tym modelem nie spotkałem, ale bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam,
Romek
Bardzo przydatny przyrząd dla każdego, kto zajmuje się konstruowaniem i badaniem różnego typu wzmacniaczy m.cz. Umożliwia pomiar amplitud i wartości skutecznych: przydźwięku, szumów, zakłóceń i sygnałów użytecznych oraz łatwego określania ich tłumienia i wzmocnienia (również bezpośrednio w decybelach). Ponadto pokazuje również charakterystykę (oscyloskop) mierzonego sygnału, przez co może być użyteczny do wykrywania wszelkiego typu wzbudzeń wzmacniaczy m.cz., zasilaczy i pozostałych układów elektronicznych. Przy zastosowaniu dobrych zewnętrznych filtrów i generatora może służyć jako przyrząd do precyzyjnego określania poziomów poszczególnych częstotliwości harmonicznych. W sumie można powiedzieć, że jest to porządny przyrząd, łączący w sobie funkcje wielu innych przyrządów pomiarowych. Osobiście nigdy się z tym modelem nie spotkałem, ale bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 625...1249 postów
Bylem jakos dziwnie spokojny, ze moje maksimum 250 zl nie wydam na miernik.k24 pisze:Czyli rzecz ciekawa,ciekawe za ile pójdzie?
Nie byl wart wiecej bez dokumentacji, w niewiadomym stanie w jakim byl, jak stwierdzil sprzedajacy.
Nagle doznal olsnienia (maxxymilian1)- "Okazało się że miernik nie działa tak jak powinien" - i wycofal sie z aukcji.
Nie narzekam na brak sprzetu pomiarowego, moj post nie jest zemsta, tresc i link do forum wysle mailem sprzedajacemu.
Bedzie mogl sie zalogowac i bronic sie na forum Triody.
Pozdrawiam
-
- 625...1249 postów
Nie doznałem żadnego olśnienia jak sugeruje macska,poprostu było to najlepsze wyjście jakie mogłem zrobić.Miernik ten przyniósł mi znajomy żeby wystawić go na Allegro,więc go wystawiłem,a ponieważ otrzymywałem maile że na zdjęciu nie można odczytać opisów klawiszy,chciałem zrobić lepsze zdjęcie.I to mi się udało,tylko że miernik nie wytrzymał sesji zdjęciowej i padł.Więc co, miałem udawać głupka że miernik się zepsuł w czasie wysyłki kolego macska? Kiedy już przeszła mi złość,zajrzałem do środka,okazało się że jeden z modułów był źle włożony w gniazdo i z tego powodu padł wzmacniacz operacyjny przywierając -15 v..Po prostu pech - dobrze że stało się to u mnie a nie u osoby która go kupiła,bo robić kogoś w konia nie bardzo potrafię.A robienie z tego powodu sensacji na forum Triody uważam za niestosowne,wystarczyłby e-mail do mnie i sprawa by się wyjaśniła.I tak miałem wysłać e-mail do zajmującego czołową lokatę w licytacji,ale wychodzi na to że już nie muszę.Po naprawie prawdopodobnie miernik trafi znowu na aukcję.
-
- 625...1249 postów