WANTED: lampa ... ECC83

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

nie Ciebie jednego .Ja pisałem do facete co wystawił oscyloskop Philipsa PM-3250, jak i do tego co oscyloskop wylicytował, i obydwoje na*****i na moje e-maile. Coraz mniej jest ludzi którzy by cos bezinteresownie zrobiłi czy pomogli
Beniek

Post autor: Beniek »

OTLamp pisze:
Alek pisze:Andrzej może mieć rację. Rad bym zobaczyć dokładniejsze zdjęcia z napisami. O ile mi wiadomo nasi stosowali białą farbę.
Sprzedający napisał, że zdjęcie jest poglądowe, więc to co na nim jest nie jest najpewniej produkcji Dolam. Pewnie wkleił tam jakąś fotkę z netu. Tak mi się przynajmniej wydaje :roll:

Pozdrawiam
witam
przeglądając aukcje na allegro z tymi EL34 z dolamu znalazłem coś takiego "Dodano 2005-12-01 09:20
Przepraszam wszystkich ale DOLAMY podebrał mi mój brat, kupujący otzyma 13szt nieużywanych, sprawdzonych lamp EL34 produkcji RFT, jesli cos to zmienia moge usunąc aukcje".

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74333681
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Czyli jak w bajce o muzykalnej Q:

Post autor: ZoltAn »

"... o Q - coś tu nie gra"!

Żadne zdjęcia oczywiście nie dotarły (po za kolejną obietnicą ich dosłania) = czysta ściema alias "sranie w banię". :? :? :?

Stan na dzisiaj: dopóki nie zobaczę lamp EL34 Dolam'u doputy nie uwierzę w ich istnienie.

A Allegrowicze, licytujący te lampy, powinni jak jeden mąż wycofać swoje oferty - jako najordynarniej "zrobieni w kuko-bambuko".

Pozdrawiam, Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Awatar użytkownika
Jarosław
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Jarosław »

Witam.

Ja czułem, że ta aukcja to będzie jakaś "ściema".

Pozdrawiam.
Beniek

Post autor: Beniek »

jednym słowem koleś walił w ajuhc <--z tymi lampami z dolamu
Awatar użytkownika
Jarosław
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Jarosław »

Witam.

Tylko czekać, aż ktoś sfabrykuje typową RFT na Dolam (lub Telam :wink:) i sprzeda za dużą kasę. Jeśli do tej pory żaden z forumowiczów nie natknął się na lampę EL34 wyprodukowaną w Polsce, to raczej na istnienie takiej lampy daję zerowe szanse.

Pozdrawiam.

P.S. Przypuszczam, że ta aukcja mogła być swego rodzaju badaniem rynku zbytu.