Zk 120T

Wzmacniacze, zasilacze itd. Schematy, parametry, konstrukcje...

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
Thereminator
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Thereminator »

Ciekawe od jakiego sprzętu jest ten mikrofon? Oryginalny od ZK to taki jak w linku podanym przez frycza.
A skoro już jesteśmy w temacie mikrofonów - jakieś 2 lata temu dostałem od sąsiada radziecki mikrofon od magnetofonu z połowy lat 60. Brakowało kabla, obudowa z tworzywa pożółknięta i z lekka popękana, ale ma za to trafo symetryzujące. Dorobiłem kabel z wtykiem XLR i naprawdę sie zdziwiłem - czułość tego mikrofonu i jakość dźwięku z Sennheiserem czy Shurem przegrywa, ale bije na głowę wszystkie tanie badziewia jakie można dostać w sklepach muzycznych.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Awatar użytkownika
djdaroszmd
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: djdaroszmd »

Znalazłem na allegro dwie ciekawe Tesla zobaczcie cena nawet w_porządku

1.Zabytkowy tesla
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72072223
2.Tesla z lat 80-tych
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71673657

ORTOGRAFIA!!!
Magnetofony
Radia
Gramofony
Jak muzy słuchać to z Zetki
-------------------------------------------------------
Djdaroszmd
Awatar użytkownika
Rafał
100...124 posty
100...124 posty

mikrofon Tonsil MDO IX

Post autor: Rafał »

Ja, w przeciwieństwie do chcącego kupić mikrofon kolegi, mam mikrofon ale nie mam doń magnetofonu :( To znaczy mam jakiś pożyczony dyktafon i podarowanego walkmena ale to się nie liczy, bo nie ma do nich jak go podłączyć. Mikrofon Tonsil MDO IX nabyłem na Wolumenie (spodobał mi się, taki fajny z podstaweczką) haniebnie przepłacając, bo dałem zań aż 8 złotych i już zostałem pouczony, że nie powinienem dać więcej niż pół tego :cry:

Jak na razie mogę z jego pomocą straszyć papugi podłączając go do Melomana ale się niestety sprzęga i buczy :evil:

Piszę o nim jednak z konkretniejszego powodu. W pudełku na dnie znalazłem instrukcje doń. To mikrofon z wbudowanym transformatorem. Jednak w zależności od sposobu podłączenia ( :!: ) ten transformator może być wykorzystany bądź ominięty. Zasadniczo zmieniają się przy tym parametry mikrofonu. Czy spotkaliście się z wykorzystaniem tej możliwości :?: Aby ją wykorzystać musi być bowiem odpowiednio skonstruowane wejście w magnetofonie. Brzmi to - zdaję sobie z tego sprawę - dość niejasno, więc poniżej skan tej instrukcji:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
You're nobody without Naim! *

* "Jesteś nikim bez Naima", motto z forum, na którym posiadacze tego sprzetu utwierdzają się nawzajem w przekonaniu, iż ich sprzęt jest naj, naj, naj zamiast słuchać muzyki.
Awatar użytkownika
djdaroszmd
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: djdaroszmd »

Ma ktoś może Instrukcjię obsługi do Zk 120T . Nie chcę kupować na ALLEGRO ,wolałbym gdy by mi ktoś wysłał skana tej instrukcji.Z góry dziękuję e-mail to djdaroszmd@wp.pl
Ostatnio zmieniony śr, 30 listopada 2005, 20:42 przez djdaroszmd, łącznie zmieniany 3 razy.
Magnetofony
Radia
Gramofony
Jak muzy słuchać to z Zetki
-------------------------------------------------------
Djdaroszmd
Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Post autor: jdubowski »

djdaroszmd pisze:Ma ktoś może Instrukcjie obsługi do Zk 120T Nie chce kupować na ALLEGRO wole gdy by ktoś wysłał mi ze skana Zgrury dziękuje e-mail to djdaroszmd@wp.pl
Jak ci po polsku nie wychodzi to sam napisz godkom ślonzkom, bo jak sam tukej błyndy walisz to szczymać ni idzie ;)

MSPANC
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============