witam
troszkę się naszukałem ale znalazłem. co sądzicie o adaptacji takiego korektora do preampu soldano? materiały reklamowe firmy blackstar są skuteczne na mnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
haterkmp pisze:witam
troszkę się naszukałem ale znalazłem. co sądzicie o adaptacji takiego korektora do preampu soldano? materiały reklamowe firmy blackstar są skuteczne na mnie
Bez zmiany wartości elementów, aby dopasować układ do obwodu lampowego nie ma to sensu.
painlust pisze:Łał, wreszcie jest ciekawe czy poprawny.
A czym on się różni od tych schematów Blackstara, które pojawiały się na forum wcześniej?
Np tu: viewtopic.php?f=19&t=20488
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
z tego co wiem to generalnie chodzi o rozszerzenie/zwężenie środka pasma - przynajmniej tak jest napisane w patencie (cholerny prawniczy bełkot). wartości są potwierdzone. czemu nie zastosować na żywca za wtórnikiem?
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
Wygrzebałem dziś w swoich notatkach schemat ISF, który przerysowałem kilka lat temu przerabiając go "pod lampę". Jak dotąd go nie przetestowałem bo nie było ku temu okazji, ale nie widzę powodu, by miał nie działać.
ISF_4_2BE.jpg
Też się interesowałem tematem jakieś 9 lat temu, ale nigdy nie uskuteczniłem tego korektora. Jak ktoś odpali wg. schematu Thereminatora to dajcie znać jak się spisuje
Przypomniałem sobie, że po narysowaniu schematu w zeszycie zrobiłem później, edytując oryginał, wersję elektroniczną. Kondensator pod znakiem wodnym to oczywiście 22n/630V
ISF_4tube.jpg
Jakby ktoś zaaplikował w jakimś swoim wzmacniaczu ten korektor, z czystej ciekawości proszę o informację jak się sprawuje, bo wprawdzie miałem styczność z oryginałem - kolega miał duże combo Blackstara - ale ISF robiło tam ze regulację koloru g... wylewającego się z głośników.