Lampy elektronowe za granicą

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Dragon
250...374 postów
250...374 postów

Lampy elektronowe za granicą

Post autor: Dragon »

Witam,
jestem aktualnie na wyjeździe w Bułgarii i pomyślałem, że w drodze powrotnej mogę kupić jakieś lampy (Szukam albo lamp tańszych niż w Polsce albo jakich lepszych firm). Wracając będę przejeżdżał między innymi przez miescowości tj. Burgas i Sofia w Bułgarii, Skopie w Macedonii, Nis i Belgrad w Serbii, Budapeszt na Węgrzech, Banska bystrzyca na Słowacii i przez Myślenice. Podobno w miejsowości Nis była fabryka Tesli. Czy ktoś z forumowiczów wie, czy w tych miejscach lub nieopodal da się zdobyć takie lampy ( lub inne ciekawe rzeczy elektroniczne, ktore ciężko zdobyć w Polsce)?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
romanradio
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Lampy elektronowe za granicą

Post autor: romanradio »

Dragon pisze:Witam,
jestem aktualnie na wyjeździe w Bułgarii i pomyślałem, że w drodze powrotnej mogę kupić jakieś lampy (Szukam albo lamp tańszych niż w Polsce albo jakich lepszych firm). Wracając będę przejeżdżał między innymi przez miescowości tj. Burgas i Sofia w Bułgarii, Skopie w Macedonii, Nis i Belgrad w Serbii, Budapeszt na Węgrzech, Banska bystrzyca na Słowacii i przez Myślenice. Podobno w miejsowości Nis była fabryka Tesli. Czy ktoś z forumowiczów wie, czy w tych miejscach lub nieopodal da się zdobyć takie lampy ( lub inne ciekawe rzeczy elektroniczne, ktore ciężko zdobyć w Polsce)?
Pozdrawiam
ale,ale miły kol. smoku od granicy płd. Serbii do Niszu(po naszemu) i Belgradu pojedziesz autostradą.Przynajmniej przed interwencją NATO jeszcze była.Byłoby coś "na rzeczy" gdybyś odwiedzał kolejno bazary/jarmarki itp. w kolejnych miejscowościach,ale kto ma na to czas w dzisiejszych wyjazdach urlopowych ,nie biznesowych jak za PRL-u :) Czy taniej niż u nas?,osobiście wątpię.Na naszych jarmarkach można przy odrobinie szczęścia kupić lampę radiową za przysłowiową złotówkę,póżniej często"idzie" ona na Allegro .Lepiej,jeśli nie podróżujesz z własną żoną weż po drodze jakąś autostopowiczkę,a lepiej dwie :) i nie martw się lampami.
pozdrawiam
R.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Dragon
250...374 postów
250...374 postów

Post autor: Dragon »

Heh, dzięki za odp :p Nie żebym martwił się jakimś tam brakiem lamp, ale ich to zawsze lepiej mieć więcej :D
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Na Węgrzech był Orion, piękne radyjka i lampy rimlock. Skontaktuj się z kol. Macska (po węgiersku - kot), on bywa/jest na Węgrzech.
Pozdrawiam!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU