W tematyce dzisiejszego Spotkania Triody dominowała historia. Stacja Nadawcza PR Warszawa "Fort Mokotowski", 80-lecie Wileńskiej Radiostacji PR i Radiostacja "Gliwice" to tytuły wygłoszonych prezentacji. Usłyszeliśmy wiele interesujących i mało lub wręcz nieznanych dotychczas informacji. Na szczególną uwagę,mym zdaniem, zasługiwała prezentacja Kolegi Maurycego Bryxa. Obszerna wiedza zawierająca "życiorys" tego obiektu, pozostającego dotychczas / w powszechnej opinii / w "cieniu" Raszyna. A ten dziennik obrońców obiektu w dniach wrześniowych, który niedawno odnaleziono w Moskwie to istny "historyczny rodzynek" tej prezentacji. Niniejszym wyrażam Koledze Maurycemu me prywatne podziękowanie za atrakcyjną i wzbogacająca mą wiedzę "porcję" informacji. Dziękuję.
Pozdrawiam
Spotkanie 8 czerwca 2014....
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
-
- 375...499 postów
Re: Spotkanie 8 czerwca 2014....
Po wielu dotychczas nieudanych próbach przybycia na spotkanie Triody w końcu dzisiaj mi się udało i jestem zachwycony!!!Świetna forma spotkania, pełny luz a jednocześnie tuż po przerwach szybka mobilizacja uczestników,niezwykłe podejście autorów do swoich prelekcji, no i tylu pozytywnie zakręconych zawsze jest miło spotkać. Przecudnej urody kolekcja Kosów:
Przy okazji dziękuję koledze akordeonista za podarowane mi lampy, i koledze peski_49 za sympatyczne gadulce podczas przerw.
Już czekam na jesienną edycję!
ps.:
i to co mnie zachwyciło- podobno Philips BUNDu:
wydobyte po kilkudziesięciu latach, ale chassis było kiedyś już malowane.Przy okazji dziękuję koledze akordeonista za podarowane mi lampy, i koledze peski_49 za sympatyczne gadulce podczas przerw.
Już czekam na jesienną edycję!
ps.:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
µΩΠø§•°³²½¼¾√∞≈
-
- 100...124 posty
Kto mógł być, a nie był - niech żałuje 
Nie wiem ilu ludzi stoi za organizacją spotkań (robota jest na kilka osób!), ale widać gołym okiem, że wszystko koordynuje i "ogarnia" kolega Mariusz Matejczyk. WIELKIE, OLBRZYMIE DZIĘKI za Spotkania Triodowe!

Nie wiem ilu ludzi stoi za organizacją spotkań (robota jest na kilka osób!), ale widać gołym okiem, że wszystko koordynuje i "ogarnia" kolega Mariusz Matejczyk. WIELKIE, OLBRZYMIE DZIĘKI za Spotkania Triodowe!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 3125...6249 postów
Ja jak zwykle byłem i za kilka dni przedstawię relację fotograficzną w Serwisie TRIODA.
Powtórzę za Kolegą "juju" - kto nie był niech żałuje
.
ps. Na powyższej fotce zostałem uchwycony w roku pomieszczenia jak fotografuję fotografującego
Powtórzę za Kolegą "juju" - kto nie był niech żałuje

ps. Na powyższej fotce zostałem uchwycony w roku pomieszczenia jak fotografuję fotografującego

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 3125...6249 postów
Pierwsza wersja relacji już jest:
http://www.trioda.com/index.php/pl/stro ... a-wilenska
Będzie ona uzupełniona o bardziej szczegółowy opis.
http://www.trioda.com/index.php/pl/stro ... a-wilenska
Będzie ona uzupełniona o bardziej szczegółowy opis.
Pozdrawiam
-
- 100...124 posty
GSMOK, czyli Kolega Grzegorz po raz kolejny potwierdził swój niezwykły talent dziennikarski
Jako reportażysta-dokumentalista obdarzony wspaniałym poczuciem humoru jest nie-do-za-stą-pie-nia!
Wielkie dzięki

Jako reportażysta-dokumentalista obdarzony wspaniałym poczuciem humoru jest nie-do-za-stą-pie-nia!
Wielkie dzięki

-
- 375...499 postów
O się mogę podpisać również pod zdaniem zakończonym jednym słowem niezastąpienia. To w ogóle inny świat dla ludzi z zewnątrz: bez empetruchy na uszach a za to wiedzących co to modulacja jakakolwiek, a przede wszystkim znających historię! Spróbuję rozgryźć markę samochodu z fotografii jakie zamieścił w swoim referacie kolega Maurycy Bryx, było nas kilku ciekawych cóż to za pojazd.
µΩΠø§•°³²½¼¾√∞≈
-
- 3125...6249 postów
-
- 1250...1874 posty
witam
bardzo proszę sz. kolegów o info: kto jest właścicielem radyjka z foto nr 20 - 23,czyli jednej z dwu wersji SPR-1.Mam pytanie na temat konstrukcji
pozdrawiam
Roman
bardzo proszę sz. kolegów o info: kto jest właścicielem radyjka z foto nr 20 - 23,czyli jednej z dwu wersji SPR-1.Mam pytanie na temat konstrukcji
pozdrawiam
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------