Uratowane przed hutą
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Uratowane przed hutą
Witam dzisiaj wracając z pracy zajechałem do pana Z... i trochę uratowałem bo wszystko idzie na przerób .Nie wiem co jeszcze z tym zrobię prześpię się z tym pozdrawiam bimber
- Tomek Janiszewski
- 3125...6249 postów
Re: Uratowane przed hutą
Co to za radio z zegarową skalą i jasną kratką głośnika na prawo od góry od bebechów jubilatopodobnego na pierwszej i drugiej fotce? Ruskie jakieś?bimber pisze:Witam dzisiaj wracając z pracy zajechałem do pana Z... i trochę uratowałem bo wszystko idzie na przerób .Nie wiem co jeszcze z tym zrobię prześpię się z tym pozdrawiam bimber
- Lecho
- 375...499 postów
TV to chyba też rosjanin jakiś ? A gramofon z małym srebrnym talerzem to mi wygląda na Mister hit, Stereo hit albo Party hit, lic.Telefunken.
lubię szum starej płyty
Ze sprzętu Hi-Fi widzę gramofon "Bernard", ale bez ramienia i talerza 

Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Co to jest za ruskie radio? Jak pierwsza litera to 'Г' to zostaje 'I' które nie występuje w rosyjskim alfabecie. A jak pierwsza to uszkodzone 'П' to wychodzi PAŁA-404, jakoś kiepska nazwa na radio 

- matmax426
- 375...499 postów
1. Może radio nie jest rosyjskie tylko z innego kraju który używa alfabetu cyrylico pochodnego, mnie to wygląda na Białoruski http://cyryliczny.blogspot.com/2013/03/ ... ruska.htmltszczesn pisze:Co to jest za ruskie radio? Jak pierwsza litera to 'Г' to zostaje 'I' które nie występuje w rosyjskim alfabecie. A jak pierwsza to uszkodzone 'П' to wychodzi PAŁA-404, jakoś kiepska nazwa na radio
2. Jak zauważyła moja żonka może dwa pierwsze znaki to logo firmy a radio nazywa się "Ala-404"?
Ω µ Π φ α β ε ω
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Może. Nie wiedziałem, że Białorusini mają swoją odmianę, Wiem o ukraińskiej, ale tam I ma dwie kropki.
http://www.rw6ase.narod.ru/000/rprl_p1/giala404.html
Wychodzi że projekt ukraiński*, wykonanie czeczeńskie.
* - Nie wiem skąd mi się wzięło że Woroneż jest na Ukrainie
Wychodzi że projekt ukraiński*, wykonanie czeczeńskie.
* - Nie wiem skąd mi się wzięło że Woroneż jest na Ukrainie

Ostatnio zmieniony śr, 4 czerwca 2014, 00:14 przez brys, łącznie zmieniany 1 raz.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Dzięki, jakoś mi Google nie trafiło na tą stronę, może dlatego że szukałem przez 'I'.
-
- 3125...6249 postów
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać.tszczesn pisze:wychodzi PAŁA-404, jakoś kiepska nazwa na radio

- Lecho
- 375...499 postów
A cóż to za magnet szpulak ? Bez górnej pokrywy jakoś nie kojarzę.
lubię szum starej płyty
ZK 140Lecho pisze:A cóż to za magnet szpulak ? Bez górnej pokrywy jakoś nie kojarzę.
Panowie - np. Sebia, Czarnogóra i Macedonia. Tam mają w alfabecie literkę J (i nie mówię o tzw łacince).tszczesn pisze:Może. Nie wiedziałem, że Białorusini mają swoją odmianę, Wiem o ukraińskiej, ale tam I ma dwie kropki.
http://pl.lingwistyka.wikia.com/wiki/Alfabet_serbski
Ale raczej obstawiam logo, i po nim nazwę.
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Dzięki, człowiek uczy się całe życie. Teraz moja wiedza o świecie się trochę powiększyła.