Wzmacniacz 6n2p 6p14p PP "Ivan"
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Wzmacniacz 6n2p 6p14p PP "Ivan"
Jak zamierzasz lutować elementy do tak zamocowanych podstawek lampowych ?
pozdrawiam
-
- 375...499 postów
Powyginam nóżki podstawek do poziomu. Wiem ze to rozwiązanie nie jest ergonomiczne ale chciałem zastosować montaż przestrzenny. Nie będzie to łatwe ale myślę że dam radeKazimierz pisze:Jak zamierzasz lutować elementy do tak zamocowanych podstawek lampowych ?

Ω µ Π φ α β ε ω
-
- 1250...1874 posty
Kolega sobie utrudnia a nie pomaga. Czy nie lepiej i estetyczniej podstawki lampowe zamontować na kawałku blachy aluminiowej, stalowej i na dystansach zamocować do chassis. Do lamp mocy raczej stosuje się podstawki porcelanowe z uwagi na wyższą temperaturę. Bieguny elektrolitu opierają się o płytkę zasilacza choć jeszcze jest miejsce. Przewody żarzenia przy podstawkach porcelanowych słabo skręcone. Blaszki środkowe podstawek lampowych należy połączyć szyną masy z drutu dyt 2,5, 3,5 kw.
krzem3
krzem3
-
- 375...499 postów
Dobry pomysł, kupiłem już odpowiednią blachę, przyciąłem na wymiar i wygiąłem, teraz zastanawiam się jak zrobić w niej otwory na podstawki...krzem3 pisze:Kolega sobie utrudnia a nie pomaga. Czy nie lepiej i estetyczniej podstawki lampowe zamontować na kawałku blachy aluminiowej, stalowej i na dystansach zamocować do chassis. Do lamp mocy raczej stosuje się podstawki porcelanowe z uwagi na wyższą temperaturę. Bieguny elektrolitu opierają się o płytkę zasilacza choć jeszcze jest miejsce. Przewody żarzenia przy podstawkach porcelanowych słabo skręcone. Blaszki środkowe podstawek lampowych należy połączyć szyną masy z drutu dyt 2,5, 3,5 kw.
krzem3
Co do elektrolitu to po prostu chce żeby wszystko było możliwie ciasno upchane.
Ω µ Π φ α β ε ω