Jarmark Domińikański czy spotkać można stare radia lampowe
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Jarmark Domińikański czy spotkać można stare radia lampowe
Witam wszystkich . Pytanie jak w tytule czy można tam spotkać coś lampowego , byłem tam bardzo dawno, zła pogoda i nie spotkałem nic . Jak jest teraz jestem ciekawy?
-
- 3125...6249 postów
Re: Jarmark Domińikański czy spotkać można stare radia lampo
Jestem z Trójmiasta i bywam na Dominiku co roku od lat na przełomie lipca i sierpnia.
Jak pamiętam,to zawsze coś było z naszej "działki" i zwykle jest.
Przegląd jest bardzo "rozpiętościowy" i cenowo i asortymentowo i jakościowo.
Ale się nie tłoczą.
W Poznaniu np.w starej rzeźni na Garbarach widziałem kilka lat temu więcej.
Poza jarmarkiem.
Tam one są wystawiane częściej,niż raz do roku, jak tutaj na Dominiku.
Tam u nich jest dla odmiany Jarmark Świętojański w czerwcu.
Nie znalazłem tam wtedy starych radii,ale też nie miałem czasu wtedy szukać.
No,ale wracajmy do realiów tutejszych.W zeszłym roku, poza poczciwymi Pionierami U
i Agą, był jeden Polski Philips na bocznostykach za 150 pln z dobrymi bebechami,
ale ze skrzynką albo do gruntownej odbudowy,albo do wymiany, albo do zbudowania nowej.
Akuratnie nie miałem wtedy tyle kasy w zapasie.
A tak poza tym to było jeszcze parę przedwojennych za ceny z dziedziny astronomii.
A nawet polskich z lat 1960tych - za podobną cenę.
to może tyle mej relacji na powyższy temat.
Pozdrawiam Wszystkich.
Jak pamiętam,to zawsze coś było z naszej "działki" i zwykle jest.
Przegląd jest bardzo "rozpiętościowy" i cenowo i asortymentowo i jakościowo.
Ale się nie tłoczą.
W Poznaniu np.w starej rzeźni na Garbarach widziałem kilka lat temu więcej.
Poza jarmarkiem.
Tam one są wystawiane częściej,niż raz do roku, jak tutaj na Dominiku.
Tam u nich jest dla odmiany Jarmark Świętojański w czerwcu.
Nie znalazłem tam wtedy starych radii,ale też nie miałem czasu wtedy szukać.
No,ale wracajmy do realiów tutejszych.W zeszłym roku, poza poczciwymi Pionierami U
i Agą, był jeden Polski Philips na bocznostykach za 150 pln z dobrymi bebechami,
ale ze skrzynką albo do gruntownej odbudowy,albo do wymiany, albo do zbudowania nowej.
Akuratnie nie miałem wtedy tyle kasy w zapasie.
A tak poza tym to było jeszcze parę przedwojennych za ceny z dziedziny astronomii.
A nawet polskich z lat 1960tych - za podobną cenę.
to może tyle mej relacji na powyższy temat.
Pozdrawiam Wszystkich.
- Szrot majster
- 1875...2499 postów
Witam!
Ja kiedyś kupiłem ładne Brytyjskie radio z samym tylko UKF-em.Ma ono końcówkę w PP na 2xECL86 i spory głośnik.Gra ładnie,choć nawala układ Arcz.Dałem za nie ok 100zł.
Nie szukajcie z przodu jarmarku,tylko u pijaczków na końcu.Mają oni ceny do duuuużej negocjacji,bo nalewkę przecież trzeba wypić
Ja kiedyś kupiłem ładne Brytyjskie radio z samym tylko UKF-em.Ma ono końcówkę w PP na 2xECL86 i spory głośnik.Gra ładnie,choć nawala układ Arcz.Dałem za nie ok 100zł.
Nie szukajcie z przodu jarmarku,tylko u pijaczków na końcu.Mają oni ceny do duuuużej negocjacji,bo nalewkę przecież trzeba wypić

Dziękuję za odpowiedź. Zastanawiam się w jakim czasie odwiedzić ten jarmark i gdzie ewentualnie szukać takich tematów, czy są jakieś sektory itp.
-
- 3125...6249 postów
Tylko nie pijaczków. To są smakosze, degustatorzy napojów wino (z nazwy) podobnych.Szrot majster pisze:e szukajcie z przodu jarmarku,tylko u pijaczków

Kiedy? - na początku jarmarku najwięcej towaru, ale i najwyższe cenyall1 pisze:Zastanawiam się w jakim czasie odwiedzić ten jarmark i gdzie ewentualnie szukać takich tematów, czy są jakieś sektory itp.
Gdzie? - Pchli Targ ulice Straganiarska > Targ Rybny > Wartka.
Ja osobiście chodzę wyłącznie w ostatnie dni, kiedy są wyprzedaże i mniejsze tłumy.
Pozdrowienia z Gdańska
stas2
Witam,
W tamtym roku i w tym na pewno też będziemy uczestniczyć w Jarmarku Dominikańskim
W ofercie będziemy mieli ok 200-300 Odbiorników lampowych w większości powojenne sprawne radia
Bardzo dużo części lampy elektronowe (nowe używane) oprócz tego telewizory lampowe,
amplitunery , gramofony , magnetofony szpulowe itd nasza lokalizacja to podwale staromiejskie
stoisko nr 46 na przeciwko stoiska z zegarami
Ceny dobre przystępne zresztą wielu kolegów nas odwiedziło i odwiedza do tej pory
Pozdrowienia z Trójmiasta
W tamtym roku i w tym na pewno też będziemy uczestniczyć w Jarmarku Dominikańskim
W ofercie będziemy mieli ok 200-300 Odbiorników lampowych w większości powojenne sprawne radia
Bardzo dużo części lampy elektronowe (nowe używane) oprócz tego telewizory lampowe,
amplitunery , gramofony , magnetofony szpulowe itd nasza lokalizacja to podwale staromiejskie
stoisko nr 46 na przeciwko stoiska z zegarami
Ceny dobre przystępne zresztą wielu kolegów nas odwiedziło i odwiedza do tej pory
Pozdrowienia z Trójmiasta
Faktycznie, warto zajrzeć na jarmark.
Na ostatnim udało mi się zakupić listwę ozdobną do Beethovena.
Jako tubylec trzymam rękę na pulsie bo nie wiadomo kiedy co wypłynie.
Na ostatnim udało mi się zakupić listwę ozdobną do Beethovena.
Jako tubylec trzymam rękę na pulsie bo nie wiadomo kiedy co wypłynie.