Internet to prawdziwa skarbnica lampowej wiedzy. Znalazłeś ciekawą stronę tematyczną? Tutaj możesz przekazać innym informację o jej adresie i zawartości.
mpech pisze:Niestety większość nie docenia tego typu sprzętu.
Nie docenia go również jakiś nowicjusz na Elektrodzie, przerabiający dwa odbiorniki SABA W5-3D (pozawione obudów co prawda ale conajmniej jedno działające ) na wzmacniacz stereo SE, który z odpowiednio dopasowanymi kolumnami zagra nawet lepiej od PP : http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 1#12928851
Obudowa nawet nieźle wykonana ale bezsens większy od mojego "mrygadełka"... Trzeba ten układ u mieścić w słowniku jako przykład przy haśle "przerost formy nad treścią".
A w latach 60 i 70 mówiło się, że jak młodziak (radioamator) nie rozebrał starego radia lub tv i nie zrobił z tego coś nowego (jakieś inne urządzenie elektroniczne), to nie będzie z niego elektronika. Nie każdego było stać na kupowanie nowych podzespołów. Oczywiście popieram ratowanie prawdziwych unikatów! Pozdrawiam
Idiota... A mnie jedno slowo nasuwa sie od razu na mysl: aborcja.
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
Obudowa nawet nieźle wykonana ale bezsens większy od mojego "mrygadełka"... Trzeba ten układ u mieścić w słowniku jako przykład przy haśle "przerost formy nad treścią".
Całośći dopełnia chamska najtańsza kontrolka z neonówką nasuwająca skojarzenia z "piecykiem z dmuchawą" marki Farel, oraz piękny chiński "lotniczy" włącznik po prawej.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Nie wiem, czy było - mało co jest mnie w stanie ruszyć, ale jako miłośnik krajowego sprzętu się załamałem - przeróbka W-600f na wiejski styl naśladujący zachodnie, współczesne wzmacniacze lampowe najbardziej mnie zdegustowała: