Cześć. Mam pytanie do znawców lamp: czy AF3A jest bezpośrednim odpowiednikiem AF3 I pytanie dodatkowe: czy AF3A była produkowana przez inne firmy niż Tesla Z przykrością stwierdzam, że poza jakimiś archiwalnymi danym o aukcjach (głównie aukro) nie mogę nic na temat tej lampy znaleźć.
IdeL pisze:Cześć. Mam pytanie do znawców lamp: czy AF3A jest bezpośrednim odpowiednikiem AF3 I pytanie dodatkowe: czy AF3A była produkowana przez inne firmy niż Tesla Z przykrością stwierdzam, że poza jakimiś archiwalnymi danym o aukcjach (głównie aukro) nie mogę nic na temat tej lampy znaleźć.
Nigdy się z tym nie spotkałem, czy ona różni się jako wizualnie od zwykłej teslowskiej AF3 lub AF3N?
Wygląda to jak AF3n. Napis jest bardzo słabo czytelny, ale doczytałem właśnie coś takiego na bańce.
Pooglądam to jeszcze, może rzeczywiście czas pójść do okulisty. Nie jestem znawcą lamp, a raczej "układowcem" i dla mnie nawet AF3n, to spora egzotyka.
IdeL pisze:Wygląda to jak AF3n. Napis jest bardzo słabo czytelny, ale doczytałem właśnie coś takiego na bańce.
Pooglądam to jeszcze, może rzeczywiście czas pójść do okulisty. Nie jestem znawcą lamp, a raczej "układowcem" i dla mnie nawet AF3n, to spora egzotyka.
Nie mam katalogu Tesla, ale podejrzewam, że różnice między AF3n a AF3 są kosmetyczne - np. produkowane na nowych maszynach w nowym zakładzie. Bo zachowują się identycznie jak zwykłe.
Dzięki za cenne informacje. Okazało się, że to jednak AF3n. To "n" tak jakoś finezyjnie ukształtowało się z brudem oraz częściowo zatarło, że do złudzenia przypomina "a". Czyli jednak okulista kłania się
Czego by nie rzec, dla mnie jest to lampa dość egzotyczna. AF3 posiadam w różnych odmianach, ale takie "cuś", to ja pierwszy raz w życiu widziałem.