Co myślicie o utworzeniu działu "Konstrukcje mechaniczne"?
Moderator: gsmok
-
- 625...1249 postów
Co myślicie o utworzeniu działu "Konstrukcje mechaniczne"?
Co myślicie o rozbudowie Forum o nowy dział Konstrukcje mechaniczne Moglibyśmy rozmawiać w nim o różnych konstrukcjach chassis'ów, materiałach co z czego najlepiej wykonać, jak montować by się trzymało przez następne 57lat etc.
Można by go wzbogacić o bazę projektów i rys. technicznych co znacznie ułatwiło by projektowanie wzmacniaczy.
Zasygnalizowałem już ten pomysł Grzegorzowi i teraz czekam na Waszą opinię na ten temat.
Można by go wzbogacić o bazę projektów i rys. technicznych co znacznie ułatwiło by projektowanie wzmacniaczy.
Zasygnalizowałem już ten pomysł Grzegorzowi i teraz czekam na Waszą opinię na ten temat.
Wyprzedaż garażowa różne przedmioty
https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/Lampowy99
-
- 6250...9374 posty
Re: Co myślicie o utworzeniu działu "Konstrukcje mechaniczne
Nie.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1250...1874 posty
Dlaczego nie?
Jeśli jest taka potrzeba...
Mechanika odnosi się do każdego niemalże urządzenia - do tej pory zapytania odnośnie mechaniki łączyły się z konkretnymi urządzeniami, w dowolnym dziale.
Rozumiem, że tutaj chodzi bardziej o zasady i sposoby projektowania, wykonywania chassis/obudów, wykorzystanie narzędzi, materiałów, pokryć ochronnych, itd, itp....różnego rodzaju tips&tricks, może nawet ergonomię i estetykę projektowania?...
Może to i nie najgorszy pomysł?

Mechanika odnosi się do każdego niemalże urządzenia - do tej pory zapytania odnośnie mechaniki łączyły się z konkretnymi urządzeniami, w dowolnym dziale.
Rozumiem, że tutaj chodzi bardziej o zasady i sposoby projektowania, wykonywania chassis/obudów, wykorzystanie narzędzi, materiałów, pokryć ochronnych, itd, itp....różnego rodzaju tips&tricks, może nawet ergonomię i estetykę projektowania?...
Może to i nie najgorszy pomysł?

Pozdrawiam
Jado.
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Jado.
-
- moderator
Moim zdaniem dział "inne" jest wystarczający do tego celu.
-
- 3125...6249 postów
Jak nie jak tak.Thereminator pisze:Nie.

Nie bo nie, czy nie bo tak?Thereminator pisze:Nie.

Może dobrze mieć na uwadze co admin o tym myśli?
viewtopic.php?f=10&t=14347&p=277859#p277859
-
- 6250...9374 posty
"Nie" znaczy "nie". Moja argumentacja i tak guzik kogo obchodzi, więc ją sobie darowałem.
Admin i tak zrobi wedle swego uważania.
Admin i tak zrobi wedle swego uważania.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 1250...1874 posty
Tak naprawdę, to większość stałych użytkowników korzysta z opcji "pokaż nowe posty" i przy przeglądaniu wątków, i postów nie musi wchodzić do żadnego z działów.
Dodatkowo jeszcze mamy powiadomienie mailem o odpowiedzi w wątku, w którym braliśmy udział.
Jedynie przy pisaniu nowego, własnego posta musimy wejść do odpowiadającego mu tematycznie (mniej lub bardziej) działu. A potem można już dalej korzystać z opcji "pokaż nowe posty".
Najbardziej z funkcji działów korzystają nowi lub nawet w ogóle nie będący członkami Forum, użytkownicy - jeśli trafią przypadkiem na nasze Forum (np. z wyszukiwarki Googla).
Nowy dział zatem służyłby głównie porządkowaniu tematów związanych z mechaniką, i był przeznaczony głownie dla nowych członków Forum lub osób z zewnątrz...(ew. starych użytkowników, którzy sporadycznie, raz na kilka miesięcy bywają na Forum)
Chyba, że się mylę - jak często starzy użytkownicy "lażą" po działach, po ich starych stronach? (ja wcale - sprawdzam tylko "nowe posty").
Administrator - jeżeli w ogóle rozważa powstanie nowego działu - musiałby zorientować się jak często pojawiają się tematy dotyczące mechaniki, a jednocześnie nie związane z konkretnymi urządzeniami (tak, żeby nie można było ich podciągnąć do jakiegoś działu)- i w zależności od ilości zadecydować o utworzeniu lub nie nowego działu.
Ale pewnie on o tym wie
Dodatkowo jeszcze mamy powiadomienie mailem o odpowiedzi w wątku, w którym braliśmy udział.
Jedynie przy pisaniu nowego, własnego posta musimy wejść do odpowiadającego mu tematycznie (mniej lub bardziej) działu. A potem można już dalej korzystać z opcji "pokaż nowe posty".
Najbardziej z funkcji działów korzystają nowi lub nawet w ogóle nie będący członkami Forum, użytkownicy - jeśli trafią przypadkiem na nasze Forum (np. z wyszukiwarki Googla).
Nowy dział zatem służyłby głównie porządkowaniu tematów związanych z mechaniką, i był przeznaczony głownie dla nowych członków Forum lub osób z zewnątrz...(ew. starych użytkowników, którzy sporadycznie, raz na kilka miesięcy bywają na Forum)
Chyba, że się mylę - jak często starzy użytkownicy "lażą" po działach, po ich starych stronach? (ja wcale - sprawdzam tylko "nowe posty").
Administrator - jeżeli w ogóle rozważa powstanie nowego działu - musiałby zorientować się jak często pojawiają się tematy dotyczące mechaniki, a jednocześnie nie związane z konkretnymi urządzeniami (tak, żeby nie można było ich podciągnąć do jakiegoś działu)- i w zależności od ilości zadecydować o utworzeniu lub nie nowego działu.
Ale pewnie on o tym wie

Pozdrawiam
Jado.
Jado.
-
- moderator
Ja łażę, gdyż nie czytam wszystkiego jak leci, lecz jedynie część działów.Jado pisze:Chyba, że się mylę - jak często starzy użytkownicy "lażą" po działach, po ich starych stronach? (ja wcale - sprawdzam tylko "nowe posty").
-
- 625...1249 postów
Ja czasem lubię poprzeglądać Forum w poszukiwaniu inspiracji
Albo po prostu ot tak, żeby sobie poczytać.

Albo po prostu ot tak, żeby sobie poczytać.
Wyprzedaż garażowa różne przedmioty