Nie wiem, czy było -
http://www.guitarelectric.eu/schematy/F ... ml#schemat
Chyba najprostszy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1875...2499 postów
Re: Chyba najprostszy
Zastanawia mnie nazwa: nano
Lampy wcale nie takie 'nano'...
Ale wersja zaiste minimal.

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-
- 1250...1874 posty
To już wiem co będę robił na weekend
.

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
-
- 50...74 posty
ten rezystor w masie r11 jakie wlasciwie ma zadanie ?
-
- 125...249 postów
Nie wiem, jak wygląda mozaika PCB, ale miejsce R11 w układzie i wartość raczej nie wpływająca na jego pracę
sugerują, że projektant chciał rozdzielić węzły AGND1 i AGND2. Albo chodziło o to, że płytka była robiona
autoruterem, albo przez osobę, która mogła źle poprowadzić masę. Tak czy owak, tym sposobem autor schematu zabezpieczył się, a właściwie wynikowe PCB, przed dołączeniem czułych obwodów przedwzmacniacza do masy "tłustej".
Tak przy okazji pytanie do kolegów doświadczonych w projektowaniu PCB.
Czy w jakimś oprogramowaniu można zdefiniować podsieci danego węzła bez takich cyrków ze sztucznym wstawianiem rezystorów? Nawet w karcie dźwiękowej EMU znalazłem na granicy masy cyfrowej i analogowej footprinty rezystorów zwarte ścieżką co sugeruje prawdopodobieństwo negatywnej odpowiedzi na moje pytanie.
sugerują, że projektant chciał rozdzielić węzły AGND1 i AGND2. Albo chodziło o to, że płytka była robiona
autoruterem, albo przez osobę, która mogła źle poprowadzić masę. Tak czy owak, tym sposobem autor schematu zabezpieczył się, a właściwie wynikowe PCB, przed dołączeniem czułych obwodów przedwzmacniacza do masy "tłustej".
Tak przy okazji pytanie do kolegów doświadczonych w projektowaniu PCB.
Czy w jakimś oprogramowaniu można zdefiniować podsieci danego węzła bez takich cyrków ze sztucznym wstawianiem rezystorów? Nawet w karcie dźwiękowej EMU znalazłem na granicy masy cyfrowej i analogowej footprinty rezystorów zwarte ścieżką co sugeruje prawdopodobieństwo negatywnej odpowiedzi na moje pytanie.
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
- 6250...9374 posty
Oprócz nano:
jest jeszcze minimalnie bardziej rozbudowany vk royal 8:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 50...74 posty
Jezeli to Peavey , to raczej trudno chyba komus sie pomylic w projekcie i ratowac pozniej jakimis trikami, to sztuczki raczej dla nas amatorow .
I w tym drugim tez jest , wiec musi byc chyba bardzo pomocny.
Gdybym widzial tam drugie tyle elektroniki cyfrowej , albo chociaz jakies przelaczniki na krzemie to
Powiedzialbym niech tam...
Widzac prosty klasyczny uklad i takie rozwiazania po prostu glupieje...
Glowkuje pozniej jak tutaj ,ze moze czegos nie wiem ? Moze tak jest lepiej?
W kazdym razie mialem takie masy w Crate i pierwszym krokiem bylo ich zlikwidowanie i nie tylko tych .
Przeczytalem troche przedtem ze ludzie narzekali na brum , wiec juz bylem uprzedzony i pocialem wszystkie i pociagnalem od nowa.A ze jest cisza , to przeciez nie bede sie teraz zastanawial czy moze nie wsadzic gdzies pomiedzy jakis rezystor.
I w tym drugim tez jest , wiec musi byc chyba bardzo pomocny.
Gdybym widzial tam drugie tyle elektroniki cyfrowej , albo chociaz jakies przelaczniki na krzemie to
Powiedzialbym niech tam...
Widzac prosty klasyczny uklad i takie rozwiazania po prostu glupieje...
Glowkuje pozniej jak tutaj ,ze moze czegos nie wiem ? Moze tak jest lepiej?
W kazdym razie mialem takie masy w Crate i pierwszym krokiem bylo ich zlikwidowanie i nie tylko tych .
Przeczytalem troche przedtem ze ludzie narzekali na brum , wiec juz bylem uprzedzony i pocialem wszystkie i pociagnalem od nowa.A ze jest cisza , to przeciez nie bede sie teraz zastanawial czy moze nie wsadzic gdzies pomiedzy jakis rezystor.
-
- 6250...9374 posty
Fender Greta
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.