Unitra diora taraban 2
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
Unitra diora taraban 2
Mam w swojej kolekcji takie cudo unitry.Jest to jeden ze starszych modelu taraban 2.Rózniły się drobnostkami.Widziałem tylko model taraban 2 i 3 więc nie mogę napiszć czym sie rózni pierwszy model od innych ale mogę powiedzieć że 2 od 3 rózni się tym że ma inną skale i to chyba wszystko jest trochę nowszy od 2 co wiadomo po nazwie.Mam mały kłopot z tarabanem 2 bo czasami odmawia posłuszeństwa.Czasami ,a raczej często głośnik milczy i trzeba w niego stuknąć.Możecie mi powiedzieć czego to może być wina.Radio znalazłem w zakładzie samochodowym kiedyś gdzie pracował mój znajomy.Wyczyściłem je i wszystko świeci tylko mam ten problem o którym wam napisałem.Co zrobić 

Magnetofony
Radia
Gramofony
Jak muzy słuchać to z Zetki
-------------------------------------------------------
Djdaroszmd
Radia
Gramofony
Jak muzy słuchać to z Zetki
-------------------------------------------------------
Djdaroszmd
-
- 6250...9374 posty
Zimny lut na płytce, przerywający potencjometr lub przełącznik zakresów albo któryś kabelek skorodował.
Co do samego radia, to nie jest to jakiś rarytas a raczej dość popularny radioodbiornik z końca lat70 / początku 80. Myślę, ze lepszym miejscem na zakładanie tego typu tematów jest forum Elektroda.
Co do samego radia, to nie jest to jakiś rarytas a raczej dość popularny radioodbiornik z końca lat70 / początku 80. Myślę, ze lepszym miejscem na zakładanie tego typu tematów jest forum Elektroda.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 500...624 posty
-
- 500...624 posty
W swoim czasie ,gdy pracowałem w serwisie RTV ,onaprawiałem się tych radyjek mnóstwo.Był to b.popularny odbiornik radiowy.Opis uszkodzenia wskazuje na jakąś chwilową przerwę na druku lub na kabelkach.B.częstym uszkodzeniem w tych radiach było zwarcie kondensatorów "pastylkowych" jak je często nazywano.