Dzisiaj wpadło mi w ręce kino domowe nie znanej marki, wewnątrz końcówka na układzie DDX-2050 przed nią układ DDX-8228.
Pytanie czy końcówka mocy jest cyfrowa, czy jest to wzmacniacz impulsowy?
Czy od razu mogę podpiąć sygnał audio pomijając układ DDX-8228 ?
Sprzęt posiada wbudowany Tuner radiowy, który działa sprawnie wszystkie końcówki są sprawne, gra to poprawnie gdyby nie odchudzone częstotliwości na wyjęciach frontowych(bo przecież od tego jest wyjście subwoofer).
A chciałem sobie słuchać tego w stereo. Nie mogę jednak dojść jak i gdzie zmienić pojemność filtru oraz czyt to tylko wina pojemności, bo być może DDX-8228 jest już jako dzielnik pasma na dane kolumny.
Pozdrawiam zdjęcia PCB poniżej.
Pdf-y poniżej: http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... p?id=76959 http://www.hobbielektronika.hu/forum/ge ... p?id=46193
Załączniki
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
DDX-8228, to przetwornik DA, a zarazem sterowanie tą końcówką mocy. Jeśli wejścia INLA i INLB w DDX-2050 to wejście symetryczne, to owszem, powinno to zadziałać jako normalna końcówka mocy.
Ostatnio bieda jest, ze staroci była tylko kuchenka elektryczna zachodnioniemiecka, był jeszcze wybebeszony komputer, ale niestety z procesorem AMD, myślałem, że będzie siedział tam Intel. Wcześniej przygarnąłem chassis Bambino 3.
No cóż ja przygarnąłem Radmora 5102T za całe 15zł. Targowałem bo ponoć były końcówki mocy uszkodzone. Brakowało zaślepki od korektora .
Już śmiga. Ładny srebrny
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Gratuluje Radmora! Można na nim zarobić choć ja bym sobie go ostawił (z resztą jest to nasze podstawowe radio/wzmacniacz u nas w domu!)
Sławku, ta oprawa to złom ze złomu. Może dławik się przyda i oprawki świetlówek jeśli nie połamane
Takie oprawy to nie jest rzadkość, widuje ich wiele i to zupełnie kompletnych. Dziś odratowałem oprawę 1x15w ze świetlówką T8 rzadkiej w Polsce firmy Thorn.
Ponadto znalazłem nówkę świetlówkę 40w Telam z 1963 roku I wiele innych świetlówkowych skarbów, jak zwykle.
Kolekcjoner, pasjonat i poszukiwacz starych świetlówek i lamp wyładowczych.
Marcin K. pisze:Gratuluje Radmora! Można na nim zarobić choć ja bym sobie go ostawił (z resztą jest to nasze podstawowe radio/wzmacniacz u nas w domu!)
Sławku, ta oprawa to złom ze złomu. Może dławik się przyda i oprawki świetlówek jeśli nie połamane
Elektronikę już naprawiłem całkowicie (mam na myśli wzmcz) poleruję sobie powolutku gałki na wysoki połysk.
Potem pójdzie do domku do słuchania.