radia Elektrit na aukcjach ebay.de
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
radia Elektrit na aukcjach ebay.de
Witam,
Jako ze jestem dumnym posiadaczem radia elektrit excelsior obserwuje te marke na aukcjach ebay.de. Ostania pojawilo sie tam sporo odbiornikow elektrit (ten sam sprzedawca). Dla zainteresowanych link:
http://www.ebay.de/sch/Technik-Ger%C3%A ... w=elektrit
Jako ze jestem dumnym posiadaczem radia elektrit excelsior obserwuje te marke na aukcjach ebay.de. Ostania pojawilo sie tam sporo odbiornikow elektrit (ten sam sprzedawca). Dla zainteresowanych link:
http://www.ebay.de/sch/Technik-Ger%C3%A ... w=elektrit
- Valdi5
- 1250...1874 posty
Re: radia Elektrit na aukcjach ebay.de
Więc do Kol. zorientowanych i posiadających te radia .
Jaka jest unikatowość tych modeli, w związku z tym jakie są ceny tych modeli?
Aż się kusi ustalić ranking Elektritów !!!
Których modeli jest najmniej a które występują w dużych ilościach ??
Pozdrawiam
Waldemar B.
Jaka jest unikatowość tych modeli, w związku z tym jakie są ceny tych modeli?
Aż się kusi ustalić ranking Elektritów !!!
Których modeli jest najmniej a które występują w dużych ilościach ??
Pozdrawiam
Waldemar B.
Poszukuję radia lub szczątki:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
- Witek
- 500...624 posty
- Kontakt:
Mnie nie dziwi obecnośc tej marki na ebay.
Należy pamiętać, że popdczas okupacji konfiskowano odbiorniki radiowe i wywożono wgłąb Niemiec, pozbawiając je tylko polskojęzycznych opisów.
Jeżeli przed wojną Elektrit był popularną marką w Polsce, to w czasie wojny stał się popularny w Rzeszy.
Należy pamiętać, że popdczas okupacji konfiskowano odbiorniki radiowe i wywożono wgłąb Niemiec, pozbawiając je tylko polskojęzycznych opisów.
Jeżeli przed wojną Elektrit był popularną marką w Polsce, to w czasie wojny stał się popularny w Rzeszy.
Niestety. Najpierw nas rozkradli a teraz jeszcze się bogacą na tym...eh, żadnej sprawdliwości dziejowej.
- romanradio
- 1250...1874 posty
szkoda ,że nie ma opcji podania informacji dla licytujących na E-buy:Wysyłanie informacji do wystawiającego mija się z sensem,choć być może ciekawa byłaby jego reakcja.Zauważyłem,że były juz wcześniej wystawiane przez niego inne polskie Elektritynowicjusz pisze:Niestety. Najpierw nas rozkradli a teraz jeszcze się bogacą na tym...eh, żadnej sprawdieliwości dziejowej
Bitte beachten Sie.Diese Radios gestohlen in 1939j.in Polen von den deutschen
co znaczy:uwaga,takie radia były skradzione w 1939r. w Polsce przez Niemców

pozdrawiam
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Ceny niegdy nie były okazyjne.Kiedyś sam nawet zbyt wysoko zalicytowałem, ( na szczęście mnie przebito)
Do ceny trzeba doliczyć koszt wysyłki,koszt zamiany waluty oraz kilkadziesiąt złotych za przelew międzybankowy( ok 70 zł).
Chyba że sprzedający akceptuje PayPal - ale nie w tym wypadku...bo jest sprytny - wówczas koszty spadają również na niego.
Do ceny trzeba doliczyć koszt wysyłki,koszt zamiany waluty oraz kilkadziesiąt złotych za przelew międzybankowy( ok 70 zł).
Chyba że sprzedający akceptuje PayPal - ale nie w tym wypadku...bo jest sprytny - wówczas koszty spadają również na niego.
szukam ramki alumnium do Telefunken 813W,i T5Z,
wyłącznik zasilania Philips 103A /948A
Powinna być w Niemczech specjalna komisja rządowa, ktora konfiskuje Niemcom Elektrity a potem rozlosowuje je wśórd polskich kolekcjonerów
))
Jurek968 - nie generalizuj i zmień bank - koszty przelewu międzynardowego masz eskstremalnie wysokie.

Jurek968 - nie generalizuj i zmień bank - koszty przelewu międzynardowego masz eskstremalnie wysokie.
PKO24 - zresztą odradzam ten bank , koszty można obniżyć o 20 zł jak się częściowo obciąży odbiorcę...generalizując to zawsze ktoś zapłaci za przelew , są banki które zawsze zrzucają większość kosztów na odbiorcę.nowicjusz pisze:Powinna być w Niemczech specjalna komisja rządowa, ktora konfiskuje Niemcom Elektrity a potem rozlosowuje je wśórd polskich kolekcjonerów))
Nawet PayPal bierze 4% o czym najwcześniej dowiaduje się odbiorca , chyba że nadawca weżmie koszty na siebie przekazując środki " znajomi ,rodzina" wówczas opłata jest niewielka.
szukam ramki alumnium do Telefunken 813W,i T5Z,
ja w Aliorze nie płacę nic za przelew zagraniczny, jedynie kurs przewalutowania jest trochę wyższy. Odbiorca nie zawsze płaci prowizję za otrzymanie przelewu.
A paypal to zdzierstwo, z tym się zgodzę.
A paypal to zdzierstwo, z tym się zgodzę.
nie wiem czy ceny sa takie wysokie na allegro czesto duzo drozej jest i ludzie kupuja .
co do przelewow tez nie mailem wiekszych problemow w mBanku . paypal to wygoda ,a wygoda kosztuje .
co do przelewow tez nie mailem wiekszych problemow w mBanku . paypal to wygoda ,a wygoda kosztuje .
- romanradio
- 1250...1874 posty
To wszystko prawda.Te Elektrity które już"poszły" uzyskały by na Allegro wyższe ceny.I jeszcze spostrzeżenie ,licytują je zainteresowane osoby zwykle z b. małym kontem zakupów.To nie kolekcjonerzy niemieccy,mający nawet po kilkaset zakupów starych radyjek.Myślę,że te Elektrity wracają z powrotem do Polski.I bardzo dobrze!.Tylko dlaczego natura Polaka nie pozwala się tym pochwalić?Tom333i pisze:nie wiem czy ceny sa takie wysokie na allegro czesto duzo drozej jest i ludzie kupuja .
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
hehe ;D ja sie chwalil nie bede bo kilka razy wyrwalem elektrita poza aukcja i jak mnie ktoys z obserwatorow aukcji rozpozna to bedzie nie milo
niestety neimcy sie juz zmadrzyli i zaden nir chce poza aukcja sie dogadac. rok temu udalo mi sie jrszcze Stentora Z wyrwac za 150 euro ale bylo ciezko bo ktos poinformowal niemca o wartosci tego radia ale wszedlem Niemcowi na honor i sprzeda za umowione 150 euro 

- gsmok
- 3125...6249 postów
- Kontakt:
Czy mógłbym poprosić o przetłumaczenie tej wypowiedzi na język polskiTom333i pisze:hehe ;D ja sie chwalil nie bede bo kilka razy wyrwalem elektrita poza aukcja i jak mnie ktoys z obserwatorow aukcji rozpozna to bedzie nie miloniestety neimcy sie juz zmadrzyli i zaden nir chce poza aukcja sie dogadac. rok temu udalo mi sie jrszcze Stentora Z wyrwac za 150 euro ale bylo ciezko bo ktos poinformowal niemca o wartosci tego radia ale wszedlem Niemcowi na honor i sprzeda za umowione 150 euro

Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Skoro inni forumowi półanalfabeci nie muszą tłumaczyć swoich wypocin na polski, to raczej nieładnie wymagać tego od cytowanego kolegi.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
"Kolega" może niech nie używa słów, których znaczenia nie rozumie.Tom333i pisze:wszedlem Niemcowi na honor i sprzeda za umowione 150 euro