Witam
to naprawdę warto obejrzeć,na miejscu i na foto.Największy w USA bazar radioretro w Kutztown/Pennsylvania,odbywa się dwa razy w roku.W tym roku w następny weekend.Można jeszcze spokojnie zdążyć http://www.dvhrc.info/kutztown.html
pozdrawiam
Roman
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
Zagadka dla spostrzegawczych.
Na bazarku,na jednym z ujęć kamery podpis:"kol.Jirzi demonstruje dwa radyjka-zielone z..." i to nie byle jakie z epoki głębokiego komunizmu,/sdiełano w CCCP./O takie radia walczy się zawzięcie na Allegro/.Jak tam trafiły?Żeby było dziwniej te radzieckie radia stoją na hitlerowskich DK 38 i VE 301DYN.Kiedyś kol. Tomasz S. pisał o dziwnych losach radyjek. Widzieliśmy na foto radio Szarotka na aukcji w Brazylii.U mnie czeka na renowację radio holenderskie ukradzione przez szwabów w Holandii w 1940r.,ma pieczątkę 'kriegsmarine",pewnie było w U-boocie ,wreszcie trafiło do Polski.
pozdrawiam
Roman.
Romku ,kukam zawzięcie bo ultraciekawe klocki.Stan zachowania powala.Zawsze marzyłem o mega wielkim Atwatwerze ale to zabawa dla milionerów niestety.
Zaś obecne QM 2 to juz nie te klimaty. Zabawa była zas na Titanicu.
Wracając do staroci ale z innej beczki to był kiedys Simplon Express.Potem go odstawili na bocznicę (jak zwykle) a od kilkunastu lat kto zamożny może spróbować.Odrestaurowano chyba 6 składów tych zabytkowych pociągów i podobno maja obłozenie.Istnieje także mniej luksusowy zestaw oraz dośc mylący trzeci jeżdżacy objazdowo .Wynajmuja go firmy na kurwokonferencje i ma piekne stare wagony pomieszane z nowoczesnymi.W starych sie śpi i je a w nowych owe "kunferencje: i prezentacje się odbywają.
Na własne piekne oczy widziałem w Germanii w 2002 roczku.
Pozdrawiam T
romanradio pisze:Na bazarku,na jednym z ujęć kamery podpis:"kol.Jirzi demonstruje dwa radyjka-zielone z..." i to nie byle jakie z epoki głębokiego komunizmu,/sdiełano w CCCP./O takie radia walczy się zawzięcie na Allegro/.Jak tam trafiły?
Tomku,to był żarcik.
Oglądam nockami ,wachluję w lewo i prawo i nie mogę sie oderwać od ekranu.
Co ten Romek nabroił!Ukradł mi resztki czasu wolnego!
Naszły mnie takie impresje;
a.czy za 50 lat bedzie ktoś kolecjonował obecny chłam chiński?
b.jak to możliwe aby w takim ogromnym kraju zebrać taką masę ludzi i sprzetu?
c.oprócz radio eksponatów oraz innych smaczków popatrzcie na samochody.Toż to też prawie muzeum amerykańskiej motoryzacji.
d.wiek wystawiających zbliżony do naszych Triodowiczów.Zapewne trzeba nieco dojrzeć jednak.
Pozdrawiam Tomasz
OK. Ale dawno, dawno temu na rec.antiques.radio+phono przyuważyłem że ktoś szuka właśnie Zwiezdy to zapodałem mu link do Allegro. Jakoś się nie mógł ze sprzedawcą dogadać to za pośrednika robiłem
OK. Ale dawno, dawno temu na rec.antiques.radio+phono przyuważyłem że ktoś szuka właśnie Zwiezdy to zapodałem mu link do Allegro. Jakoś się nie mógł ze sprzedawcą dogadać to za pośrednika robiłem
A ten starszawy facet to Jiri Placek z Boyertown/Pennsylvania Ciekawy jest ten radioretrowy świat.
pozdrawiam Roman