Generator pod schodami
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Generator pod schodami
Dostałem od kolegi - skąd do tego dorwać schemat? Reaktywować go nie chcę bo nie warto, ale pooglądałbym sobie 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
IdeL
Re: Generator pod schodami
A dlaczego nie? Fajny sprzęcik jest, lubię takie:PIdeL pisze:Reaktywować go nie chcę bo nie warto, ale pooglądałbym sobie
Pozdrawiam
-
- 500...624 posty
Re: Generator pod schodami
OTLamp pisze:A dlaczego nie? Fajny sprzęcik jest, lubię takie:P
Pozdrawiam
Czy ja wiem

Pozdroofki
IdeL
-
- 500...624 posty
-
- 500...624 posty
-
- 500...624 posty
A powiedz coś więcej na temat tego generatora. Wygląda na generator m.cz., ale nie widać dobrze płyty czołowej. Tej E447 to pozbywałbym się z bólem serca (NOS), bo to ja ją rozdziewiczyłemIdeL pisze:
No właśnie czegoś takiego szukam![]()
A generatorów nie zbieram - z ztym, że to cholerstwo strasznie dużo waży

Pozdrawiam
-
- 500...624 posty
Echch ... polska . pomarzyć tylko mogęOTLamp pisze:IdeL pisze:
Superior, ale wpadła mi druga (polska....
Pozdrawiam

A generatorek to zwykły m.cz - pasmo bodajże akustyczne (20Hz -20kHz), regulacja poziomu (wskaźnik w neperach - dziwne, że oznaczony N a nie Np) - stan zewnętrzny kiepski (fornir namókł i odłazi (mogę go podkleić - potrafię regenerować forniry), przednia płyta - odłazi lakier - natomiast środek (elektronika) - ładna, kompletna i oryginalna - kolega od, którego to wziąłem twierdzi, że używał go do samego końca (jest elektronikiem i to dobrym - tylko strasznym niedbaluchem - aby urządzenie pod schody .....). Lampy są oryginalne, mogę go włączyć i sprawdzić czy działa - jedyny mankament to to, że z EZ12 farba odłazi - pozostałe są ok. Lampki jak widać europejczyki Y8A (niskie) - w ogóle ciekawe urządzenie....
To co włączać je ????
Pozdroofki
IdeL
No jak chcesz, ale to nie jest konieczne, bo to czy w chwili obecnej ten przyrząd jest sprawny czy też nie, jest nieistotne. Jeżeli okoliczności sprawią, że stanę się posiadaczem tego generatora, to sprawny on i tak prędzej czy później będzieIdeL pisze: Lampy są oryginalne, mogę go włączyć i sprawdzić czy działa - jedyny mankament to to, że z EZ12 farba odłazi - pozostałe są ok. Lampki jak widać europejczyki Y8A (niskie) - w ogóle ciekawe urządzenie....
To co włączać je ????

Pozdrawiam
-
- 500...624 posty
He,he - na AF2 to ja tam nie liczę - to jest magazyn naszej izby pomiarowej (EB2 to może i owszem) - na pewno widziałem tam loctale, blaszaki octale, jakieś europejczyki Y8A, kilka (kilkanaście) nowiuteńkich stabiliwoltów - w ogóle kupę róznego nowiutkiego szklannego "śmiecia" - ale nie selektodę, to jest lampa ewidentnie radiowa - w tepsie nie używa się nawet generatorów w.cz (no chyba, że na wieżach przemiennikowych - ale to już nie jest tepsa tylko emitel).OTLamp pisze: Może poczekać, aż "obczaisz" ten magazyn, o którym wspomniałeś w wątku o ABL1?
Pozdrawiam
Jeśli wejdę w ich posiadanie to ogłoszę spis co tam znalazłem (kupę róznorakiego śmiecia novalowego widziałem) - zasób ten ponoć już od dziesięciu lat nie jest na stanie tepsy - zaopiekował się nim jeden z kierowników (żal mu było wywalać wszystkiego) - i tak zostało sobie gościnnie w tym pomieszczeniu - a ja się napaliłem, jak zobaczyłem nowiuteńkie pudełeczka....
Gość jest raczej chętny do odstąpienia tego i owego - myślę, że się z nim dogadam ...
Pozdroofki
IdeL