Allegro i nieuczciwy sprzedawca.
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Allegro i nieuczciwy sprzedawca.
Witam. Mam pytanie. Brałem udział w aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=3406300437 . No i jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że wygrał ją jakiś tam m..n za całe 3 zł , pomimo że ja dawałem 10 złociszy. Czyli co? Powstał nowa usługa alledrogo, zrób wałek?
Wiem, że na tym portalu jest wielu uczciwych inaczej, ale co zrobić żeby allegro zaczęło interweniować?

- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: Allegro i nieuczciwy sprzedawca.
Zalicytowałeś? Dostałeś potwierdzenie że jesteś na pierwszym miejscu? Czy ty to a...7?pawelr30 pisze:Witam. Mam pytanie. Brałem udział w aukcji http://allegro.pl/show_item.php?item=3406300437 . No i jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że wygrał ją jakiś tam m..n za całe 3 zł , pomimo że ja dawałem 10 złociszy.
Tak dostałem potwierdzenie. Tak to ja a...7
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
No więc sprzedawca odwołał twoją ofertę - ma do tego prawo, choć nie wiem jak to wygląda przy aktualnej wersji regulaminu Allegro. Jak uważasz że niesłusznie - powiadom Allegro, jako gość dostanie ostrzeżenie to powinno go zmotywować to przestrzegania regulaminu.pawelr30 pisze:Tak dostałem potwierdzenie. Tak to ja a...7
- romanradio
- 1250...1874 posty
Witam
sprzedający "dogadał się" z licytującym który zaproponował mu cenę np. 15 pln i wycofał Twoją ofertę ,powód? głupszego niż ten nie znalazł.Takie paskudne rzeczy się zdarzają.Jeśli na aukcji pojawi się jakieś atrakcyjne dla kolekcjonera radyjko,natychmiast otrzymuje on od wielu ludzików propozycje cenowe,aby zakończył licytację.Głupcem jest ten sprzedający,bo ten od propozycji po prostu boi się przelicytowania przez innych.Zaproponowana cena,(często sprzedający nie wie jaką faktyczną wartość ma rzecz)wydaje mu się atrakcyjna,a nabywca-cwaniak póżniej chwali się,że trafił na głupiego.
sprzedający "dogadał się" z licytującym który zaproponował mu cenę np. 15 pln i wycofał Twoją ofertę ,powód? głupszego niż ten nie znalazł.Takie paskudne rzeczy się zdarzają.Jeśli na aukcji pojawi się jakieś atrakcyjne dla kolekcjonera radyjko,natychmiast otrzymuje on od wielu ludzików propozycje cenowe,aby zakończył licytację.Głupcem jest ten sprzedający,bo ten od propozycji po prostu boi się przelicytowania przez innych.Zaproponowana cena,(często sprzedający nie wie jaką faktyczną wartość ma rzecz)wydaje mu się atrakcyjna,a nabywca-cwaniak póżniej chwali się,że trafił na głupiego.
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------
- george6
- 1250...1874 posty
Najciekawszy jest powód podany przez sprzedającego.... "niemożliwy kontakt telefoniczny !!"
Takich "sprzedających" należy tępić jak stonkę!!!!
Ja bym nie odpuścił i zgłosił ten fakt do administracji...bo następnym razem powodem odwołania oferty będzie n.p. "brzydki nick licytującego"..
Takich "sprzedających" należy tępić jak stonkę!!!!
Ja bym nie odpuścił i zgłosił ten fakt do administracji...bo następnym razem powodem odwołania oferty będzie n.p. "brzydki nick licytującego"..
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Może chciał zadzwonić i powiedzeć, że tamten dał po za aukcją dychę?george6 pisze:Najciekawszy jest powód podany przez sprzedającego.... "niemożliwy kontakt telefoniczny"
- Piotr
- moderator
- Kontakt:
Ja chyba czegoś nie rozumiem. Naprawdę chcecie na siłę kupować rzeczy od kogoś, z kim nie można się dogadać, a jego uczciwość jest wątpliwa? Ja bym towaru od takiego sprzedawcy nie chciał widzieć na oczy 

- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Praktyka znana i tępię ją usilnie (donosami do Allegro i mailami do takich sprzedawców), ale w tym przypadku chyba nie - duża różnica czasu między odwołaniem oferty a zakończeniem aukcji. Zresztą towar chyba mało chodliwy jest, to raczej rarytasy tak są traktowane.romanradio pisze:sprzedający "dogadał się" z licytującym który zaproponował mu cenę np. 15 pln i wycofał Twoją ofertę ,powód? głupszego niż ten nie znalazł.Takie paskudne rzeczy się zdarzają.Jeśli na aukcji pojawi się jakieś atrakcyjne dla kolekcjonera radyjko,natychmiast otrzymuje on od wielu ludzików propozycje cenowe,aby zakończył licytację.Głupcem jest ten sprzedający,bo ten od propozycji po prostu boi się przelicytowania przez innych.Zaproponowana cena,(często sprzedający nie wie jaką faktyczną wartość ma rzecz)wydaje mu się atrakcyjna,a nabywca-cwaniak póżniej chwali się,że trafił na głupiego.