Zalew dziwnych "użytkowników"
Moderator: gsmok
-
- administrator
Zalew dziwnych "użytkowników"
Witam
25 września nastąpił dziwny jednorazowy wzrost liczby użytkowniów na Forum - aż 47. Wynikło to prawdopodobnie z faktu, że informacja o forum pojawiła się w jakimś miejscu, w którym lepiej aby się nigdy nie pojawiła.
Od tego momentu walczę z zalewem rejestrowania się na Forum dziwnych użytkowników z różnych krajów. Praktycznie każdego dnia usuwam kilka takich osób z bazy Forum. Niektóre domeny musiałem zablokować (xxx.it, xxx.ru itp).
Piszę o tym, aby przestrzec wszystkich przed wchodzeniem na strony www takich "gości". Można się przy tym narazić na niechciane ataki ze strony tych stron.
W miarę możliwośći kasuję użytkowników z domen zagranicznych, którzy nie wysyłają żadnych postów. Mam nadzieję, że po jakimś czasie to zamieszanie zniknie i znowu Forum będzie wyłącznie oazą spokojnych (w miarę) dyskusji merytorycznych.
25 września nastąpił dziwny jednorazowy wzrost liczby użytkowniów na Forum - aż 47. Wynikło to prawdopodobnie z faktu, że informacja o forum pojawiła się w jakimś miejscu, w którym lepiej aby się nigdy nie pojawiła.
Od tego momentu walczę z zalewem rejestrowania się na Forum dziwnych użytkowników z różnych krajów. Praktycznie każdego dnia usuwam kilka takich osób z bazy Forum. Niektóre domeny musiałem zablokować (xxx.it, xxx.ru itp).
Piszę o tym, aby przestrzec wszystkich przed wchodzeniem na strony www takich "gości". Można się przy tym narazić na niechciane ataki ze strony tych stron.
W miarę możliwośći kasuję użytkowników z domen zagranicznych, którzy nie wysyłają żadnych postów. Mam nadzieję, że po jakimś czasie to zamieszanie zniknie i znowu Forum będzie wyłącznie oazą spokojnych (w miarę) dyskusji merytorycznych.
Ostatnio zmieniony wt, 22 listopada 2005, 19:34 przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 625...1249 postów
-
- 500...624 posty
-
- administrator
Witam
To prawda. Procentowy udział pasywnych Użytkowników jest na szczęście na tle innych for dyskusyjnych stosunkowo niewielki.
Nie ma (na szczęście) obowiązku wypowiadania się na forum
.
Co inego, gdy Forum jest wykorzystywane do "wciskania" pojejrzanych reklam i adresów. Przed chwilą dosłownie musiałem wykasować dwóch takich pseudoużytkowników.
To prawda. Procentowy udział pasywnych Użytkowników jest na szczęście na tle innych for dyskusyjnych stosunkowo niewielki.
Nie ma (na szczęście) obowiązku wypowiadania się na forum

Co inego, gdy Forum jest wykorzystywane do "wciskania" pojejrzanych reklam i adresów. Przed chwilą dosłownie musiałem wykasować dwóch takich pseudoużytkowników.
Wystąpiła właśnie sytuacja, w której został skasowany cały wątek. Praktykę taką zastosowałem wobec "dziwnego użytkownika", przy czym został on w języku angielskim poinformowany o powodach skasowania wątku.
Będę tak czynił, gdy wątek jest nieczytelny (tak było tym razem) i zawiera podejrzane linki. Wątki takie nie kwalifikują się nawet do kosza (stanowiłyby potencjalne zagrożenie dla osób przeglądajacych kosz), tylko do bezpośredniego usunięcia.
Będę tak czynił, gdy wątek jest nieczytelny (tak było tym razem) i zawiera podejrzane linki. Wątki takie nie kwalifikują się nawet do kosza (stanowiłyby potencjalne zagrożenie dla osób przeglądajacych kosz), tylko do bezpośredniego usunięcia.
-
- 1875...2499 postów
Tacy tajemniczy uzytkowniki sa wpisywani automatycznie przez t.zw. webrobots ktore wyszukuja fora i umieszczaja reklamy i inna mielona szynke. Wysylanie maili do nich nie ma zadnego znaczenia, nowe wersje programu obslugujace forum maja juz ponoc zabezpieczenia przed takimi akcjami.
Aleksander Niemand
-
- 500...624 posty
-
- 625...1249 postów
-
- 500...624 posty
Co chcesz od niego - uzależnił się od internetu - to ponoć dość powszechne ostatnio (między innymi moja żona cosik często w monitor ostatnio się gapi)macska pisze:Nie ...:::SQL:::... to do Ciebie nalezy rekord, i to jest srednio 4,78 postow/dzien.
Zastanow sie troche, tu nie chodzi o ilosc.

Pozdroofki
IdeL
-
- 625...1249 postów
Skojarzyłem taki natłok użytkowników z atakiem tego typu
A co ja mam poradzić że oprócz hobby i triody to ja żadnych sensownych zajeć nie mam
Nie chciałbym zalewać triode smutkami swymi ale dziewczyny nie mam , kumpli też , na imprezach nie umiem się bawić więc zostaje Trioda i hobby . Przepraszam że troszkę dziwne rzeczy czasami piszę , że ortografia nie taka jak powina , że troszke za bardzo angażuję się w porównaniu z moją wiedzą w to forum . Staram się ograniczyć ilość postów pytając się ALKA o sensowność co bardziej zakręconych postów które chciałbym napisać .
Pozdrawiam
PS To co oczywiste dla ciebie nie musi być dla wszystkich zwłaszcza że różnica wieków , kultur itp. itd. .
PS2 Aż tyle postów co dzien

[dodano po namyśle]

Dzięki Idel za zrozumienie

Pozdrawiam

PS To co oczywiste dla ciebie nie musi być dla wszystkich zwłaszcza że różnica wieków , kultur itp. itd. .
PS2 Aż tyle postów co dzien

[dodano po namyśle]
Bardziej pasi od TRIODYIdel pisze:Co chcesz od niego - uzależnił się od internetu

Dzięki Idel za zrozumienie

-
- 500...624 posty
-
- 125...249 postów