Czy to Polski Philips ?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty
Czy to Polski Philips ?
Jakiś czas temu zakupiłem Philipsa 638A w dobrym stanie, jak się okazało prawdopodobnie jest to Polska wersja (chociaż mam wątpliwości) .Pytanie do kolegów po czym rozpoznać czy to Polski?
Czytałem że akurat ten model był tylko składany w Polsce z części importowanych i nie mam w nim Polskich części .Proszę o pomoc w identyfikacji
Czytałem że akurat ten model był tylko składany w Polsce z części importowanych i nie mam w nim Polskich części .Proszę o pomoc w identyfikacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 125...249 postów
-
- 125...249 postów
Re: Czy to Polski Philips ?
Czy nie jest to 6-38A? Tylko obsada lamp nie pasuje. powinno być:AF3,ABC1,AL4,AM1 (!?) iAZ1
JACEK
-
- 50...74 posty
Tabliczka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 125...249 postów
http://www.radiomuseum.org/r/philips_philips_638a.html
Czeski Philips
Czeski Philips
JACEK
-
- 1250...1874 posty
Skąd ta pewność? Ten model był produkowany na wiele krajów:
Belgia
Szwajcaria
Czechosłowacja
Francja
Holandia
Chyba że jakiś detal na tabliczce go "zdradza"?
Belgia
Szwajcaria
Czechosłowacja
Francja
Holandia
SQ9KQZ
-
- 125...249 postów
Holandia nie produkowała takiego modelu.Francuskie i Szwajcarskie miały inne napisy na tabliczce.Może być Belgijski lub Czeski.Ale do Polski nie sprowadzano oficjalnie z Belgi.O masowym imporcie świadczy polska tabliczka , z Czech sprowadzano głównie na południe Polski.
JACEK
-
- 125...249 postów
Małe sprostowanie:
W "radiomuseum" jest http://www.radiomuseum.org/r/philips_6_38a638.html
natomiast w "Złote lata................." jest opisany jako 638A . Jak jest naprawdę ?
Jeśli Kogoś wprowadziłem w błąd bardzo przepraszam.
Może nazwy producentów podzespołów więcej podpowiedzą
natomiast w "Złote lata................." jest opisany jako 638A . Jak jest naprawdę ?
JACEK
-
- 125...249 postów
Tak literka C przed numerem.No i układ napisów zupełnie inny niż w polskich Philipsah i te 40Hz
w polskich zawsze było tylko 50Hz.
Ale widok od tyłu inny niż w czeskim . Może zdjęcie skali więcej podpowie
Tak literka C przed numerem.No i układ napisów zupełnie inny niż w polskich Philipsah i te 40Hz
w polskich zawsze było tylko 50Hz.
Ale widok od tyłu inny niż w czeskim . Może zdjęcie skali więcej podpowie
JACEK
-
- 250...374 postów
To ten philips , który został wycofany z aukcji:(
Wiem jak rozpoznać ( mam klika takich), ale ponieważ brałem udział w licytacji nie podpowiem.
Dodam , że mieszkam blisko sprzedającego....
Wiem jak rozpoznać ( mam klika takich), ale ponieważ brałem udział w licytacji nie podpowiem.
Dodam , że mieszkam blisko sprzedającego....
szukam ramki alumnium do Telefunken 813W,i T5Z,
wyłącznik zasilania Philips 103A /948A
wyłącznik zasilania Philips 103A /948A
-
- 50...74 posty
Zgadza się ,zakupiłem go przy okazji..odbierałem od sprzedającego wylicytowanego Elektrita i zaproponowałem ze wezmę dwa.. no i jest.
-
- moderator
Ponieważ nie lubię aukcyjnych cwaniaków to tylko podpowiem, że radio twoje i z radiomuseum to dwa różne radia.jajacek pisze:Małe sprostowanie:
-
- 2500...3124 posty
Panowie! Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem!
To nie kolega Adar0 jest winny tylko sprzedawca, bo przerwał aukcję. Nie wierzę, że ktoś mając przed nosem ciekawe radio do kupienia nie kupiłby go tylko dlatego, że jest wystawione na jakimś serwisie aukcyjnym. Już to widzę jak stoicie przed np Elektritem Automatikiem i mówicie - "niestety nie wezmę".
To nie kolega Adar0 jest winny tylko sprzedawca, bo przerwał aukcję. Nie wierzę, że ktoś mając przed nosem ciekawe radio do kupienia nie kupiłby go tylko dlatego, że jest wystawione na jakimś serwisie aukcyjnym. Już to widzę jak stoicie przed np Elektritem Automatikiem i mówicie - "niestety nie wezmę".
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- moderator
Ja w takiej sytuacji umawiałem się ze sprzedawcą że przyjadę po zakończeniu tej-a-tej aukcji bo biorę w niej udział. I tak samo nie reaguję na propozycje sprzedania poza aukcją gdy ja jestem sprzedawcą.zagore1 pisze:Panowie! Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem!
-
- 50...74 posty
Nie jestem aukcyjnym cwaniakiem....brałem udział tak jak koledzy udział i w dniu kupna wygrywałem ,jako ze byłem osobiście w Warszawie po odbiór wylicytowanego Elektrita to właścicielowi zaproponowałem za niego 700 zł i właściciel się zgodził i tyle.Dodam że sprzedający zaznaczył na aukcji możliwość zakończenia przed czasem.
Pamiętam jak sprzedawałem na Allegro Capello Belcanto to miałem wiele propozycji sprzedaży poza Allegro i to zapewne od wielu którzy się teraz obrażają ,czekałem do końca aukcji i sprzedałem taniej niż proponowano.....
NIE CZUJĘ SIĘ CWANIAKIEM
Pamiętam jak sprzedawałem na Allegro Capello Belcanto to miałem wiele propozycji sprzedaży poza Allegro i to zapewne od wielu którzy się teraz obrażają ,czekałem do końca aukcji i sprzedałem taniej niż proponowano.....
NIE CZUJĘ SIĘ CWANIAKIEM