Witam,
Cóż trochę dziwnie mi pytać ale czy ktoś nie ma jakichś paru lampek i tg2,5-1-666 do (że tak powiem) oddania??
Krucho z kaską (najbliższa okazja do zarobku: Boże narodzenie...)ostatnio a chciałbym wreszcie sklecić jakiegoś lampowca.
Opłacę wszelkie koszta.
dziękuję z góry i pozdrawiam
Dejwid
no powiem szczerze jakieś podwójne triody obojętnie czy rosyjskie czy europejskie. No i pentodką zbliżoną do el84 nie pogradziłbym (zakochałem się w tygrysku lampowym taszy... (strona EdW) ) A trafko brakuje mi do wzmaka na pcl86 do którego udało mi się nazbierać prawie wszystko (trafo zas, lampy, podstawki, elektrolity itp.). Ogólnie zaopiekuję się wszystkimi zbywającymi lampkami (taka moja miłość mała...)
Tak dokładnie to organizuję takie malutkie studyjko. Kupiłem urządzenie moich marzeń Yamaha s80. Zbierałem 7 lat... I teraz stoi w moim pokoju. Chcę mieć mikro studio (nieskąplikowane) na lampach lampa to drugie co kocham... Kaska się skończyła (do tego jeszcze osprzęt do jamahy czyli stojak i pedał) dokładnie mnie spłukały... To tak drogą refleksji...
I ja również nie pogardze zadną lampką...telewizyjne również chętnie ptrzygarne jesli ktoś miałby wyrzucać lub komu niepotrzebne...moge wymienić na inne lampy a czasem mi się ciekawe trafiają...
Pozdrawiam
dsrecordss
Jezeli zamiast EL84 moze byc PL84, to moze namiary na priva dostane?
Kilka podwojnych triod tez sie znajdzie, niekoniecznie NOS-y ale z malym przebiegiem.
macska pisze: dsrecordss
Jezeli zamiast EL84 moze byc PL84, to moze namiary na priva dostane?
Kilka podwojnych triod tez sie znajdzie, niekoniecznie NOS-y ale z malym przebiegiem.
PL84 a EL84 różniły się nie tylko napięciem i prądem żarzenia. To zupełnie inne lampy- co zresztą widać po kształcie anod. Odpowiednikiem PL84 jest EL86, a EL84- PL841 (podobnoż robiona jedynie w Polsce).