Podane parametry odpowiadają mojej najmniejszej lampce . Najwieksze monstrum przy 45V ma 0.5A Na razie nie mogę zmierzyć charakterystyki poniewarz nie mam odpowiedniego zasilacza
W jakich warunkach lampa szybciej traci emisję
Czy zbyt duże napięcie anodowe może doprowadzić do zaniku emisji
Czy zbyt duże napięcie prowadzi do drastycznego wzrostu prądu
Lampa ma wymiary 30x15cm nowoczesna z jakieś odpicowanej wieży z mnóstwem kontrolek VU metrem itp. żarzenie to 3V 200mA .
Co do tego monstrum 0.5A to załatwiłem ją na cacy
45V to za dużo jak na nią bo porządnie świeciła już przy 12V. Doszło do fioletowych błysków (trwało może 5sec) potem poszło żarzenie .
Ta malusieńka lampka, o której pisałem to "OTK011" rosyjska .
Teraz pomierzyłem "(odwrócone n)B(takie coś podobne do odwróconego n tylko bardziej krągłe i bez jednej nóżki)-7/5" też rosyjska .
Pierwszy wzmacniacz słuchawkowy OTL na VFD powstał . Usunąłem już brum sieci pozostaje tylko cholernie mała głośność (to gra słabiej niż wyjście mojej SB AWE32) . Dziś spróbuję podłączyć tranzystor w roli wtórnika emiterowego, żeby zwiekszyć prąd wyjściowy . A jak wyniki też będą mizerne podłączę jakieś trafo głośnikowe (przypuszczam że TS2/44).
Oto ostateczny schemat Moc , pasmo , szumy wyszły super ale mikrofonowania i brumu nie udało mi sie usunąć
Proszę was o zobaczenie i stwierdzenie co w nim źle
Lampa żarzona napięciem 7V , anodowe to 37V .
Znak "Z" wskazuje miejsce podłaczenia plusa żarzenia , a rezystor 330ohm prowadzi do napięcia anodowego , wejście przez kondensator 100uF .
Jednak VFDamp to tylko ciekawostka nic wielkiego się z tego nie wyciśnie
Lampa którą użyłem to ta druga z tego tematu .
Pozdrawiam
Przepraszam za marną jakość schematu
PS Sądzę że jedyne plusy tego amp-a wnosi tranzystor .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.