Witam!
Jak da się zauważyć, jest to kontynuacja wątku firefly. Powstał mini stack (paczka 1x10" gotowa do oklejenia), a przy okazji zasilacz do efektów. Do grania w domu dla kolegi, któremu zmajstrowałem JCM-a i paczkę 2x12". Wszystko w snakeskin'ie
mini stack - ostatnie produkcje
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
mini stack - ostatnie produkcje
znów zabijają w nas wolność, znów zabierają nam wolność!!
- TripleXXX
- 125...249 postów
- Kontakt:
Re: mini stack - ostatnie produkcje
Coś mi się wydaje, że troszkę za gruby rant zrobiłeś w hedzie. Wg mnie lepiej jak by było bez tego zgrubienia, przez to grill byłby większy i bardziej proporcjonalny do całej konstrukcji. Rant w kolumnie 18+18mm i całość by pasowała. Tym bardziej, że pewnie w kolumnie też będą narożniki 2pol.
W jakim celu przesunąłeś głośnik z osi kolumny? No i co to za maleństwo 10" tam zamontowałeś
?
R.
W jakim celu przesunąłeś głośnik z osi kolumny? No i co to za maleństwo 10" tam zamontowałeś

R.
Zgadzam się, że head ma kiepskie proporcje, ale myślę, że jak stanie na paczce to będzie dużo lepiej. Głośnik to budżetowy
TT Top10 10" / 30 W / 8 Ohms
Voice coil diameter: 1", 25.4 mm
Nominal diameter: 10", 254 mm
Power Rating: 30W
Nominal impedance: 8 Ohm
Sensitivity: 95dB
Chassis type: Pressed steel
Voice coil material: Round copper
Magnet type: Ceramic
Magnet weight: 17oz, 0.48 kg
Frequency range: 70-5000 Hz
Resonance frequency, Fs: 75 Hz
DC resistance, Re: 5 Ohm
za 13,90 euro. Gra całkiem nieżle. Przesunąłem go w górę, bo brałem pod uwagę otwór bas reflex. Po testach jednak najlepiej brzmi w obudowie zamkniętej wytłumiony kwadratem gąbki.
TT Top10 10" / 30 W / 8 Ohms
Voice coil diameter: 1", 25.4 mm
Nominal diameter: 10", 254 mm
Power Rating: 30W
Nominal impedance: 8 Ohm
Sensitivity: 95dB
Chassis type: Pressed steel
Voice coil material: Round copper
Magnet type: Ceramic
Magnet weight: 17oz, 0.48 kg
Frequency range: 70-5000 Hz
Resonance frequency, Fs: 75 Hz
DC resistance, Re: 5 Ohm
za 13,90 euro. Gra całkiem nieżle. Przesunąłem go w górę, bo brałem pod uwagę otwór bas reflex. Po testach jednak najlepiej brzmi w obudowie zamkniętej wytłumiony kwadratem gąbki.
Dokończone wczoraj. Nie ma rączki, bo przeszkadzała by w postawieniu heada, a nie chcę dawać wyższych nóżek. Rozważałem montaż na bocznej ściance, ale chyba zostawię bez. Ładna jest i nieźle "kopie"