Lampowa gitarowa końcówka mocy
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Lampowa gitarowa końcówka mocy
Witam. Jeden z moich kolegów poprosił mnie zebym mu złożył końcówkę mocy na lampach do gitary o mocy około 20W i zeby była tylko regulacja volume. Szukałem(być może słabo szukałem) w necie na ten temat ale nic mi ciekawego w oko niewpadło. Czy ktoś z kolegów robiła taka końcówkę? Moze ktoś z was posiada jakiś sprawdzony schemat? Był bym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Re: Lampowa gitarowa końcówka mocy
w sumie schemat ok ale szczerze powiem ze wolał bym jakiś gotowy schemat jednokanałowej końcówki zeby sie niebawić w rozrysowywanie tego dwukanałowca na jeden kanał.
Jeśli nie potrafisz zasłonić pustą kartką dolnej części schematu to wątpię, że umiałbyś to polutować nawet w mono.
umiesz umiesz zasłonić
. patrze na schemat i chyba wykonam tą końcówkę. jedna rzecz która mi niepasuje to ten przekaźnik i napięcie 9V ale to chyba mozna wywalić.

Tam nie ma żadnych przekaźników. Jest wiatrak, a jak ci nie jest potrzebny to nie ma obowiązku go montować.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
Nie wiatrak, a wentylator - odwrotna zasada działania...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
No niech ci będzie... tyle że ten wydmuchuje, a nie wdmuchuje.
- Thereminator
- 6250...9374 posty
To akurat nie ma znaczenia - miałem na myśli, że wiatrak to mówiąc w uproszczeniu urządzenie przetwarzające ruch powietrza na energię (elektryczną lub mechaniczną), a wentylator przetwarza energię na ruch powietrza.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
w gruncie rzeczy masz rację... ale raczej wszyscy wiedzą o co chodzi.