6C33C-BP
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 1250...1874 posty
-
- 500...624 posty
-
- 375...499 postów
-
- 1250...1874 posty
-
- 1250...1874 posty
-
- 1250...1874 posty
Lisor pisze:... no to skoro mi wreszcie wyjaśniono o jaką lampę chodzi to może ktoś
poda link do WR-a, żeby przynajmniej parametry pooglądać.
http://www.next-power.net/next-tube/Dat ... 6s33s.djvu
Nie ma SW, jest W i WR. S oznacza lampę w wykonaniu szklanym i nieminiaturowym (6P3S, 6Ż8S, 6N8S, 6S33S), analogicznie jak B - lampę subminiaturową, P - lampę miniaturową noval lub heptal (6P14P, 6N2P), D* - lampę metalowo-szklaną, K* - lampę metalowo-ceramiczną, brak drugiej litery oznacza lampę metalową (6P9, 6Ż8 ) Dalsze litery - W, WR, DR, EW itd. oznaczają specjalne właściwości, litery te oddziela się myślnikiem od typu lampy - stąd całe zamieszanie.Lisor pisze: Może jest lepsza od SW.
Pozdrawiam
*-jak dobrze pamiętam:P
-
- 1250...1874 posty
Pełny napis to: 6C33C-B -> 6C33C to typ lampy, B - to jej specyficzne własciwości, są więc typy (po rusku): 6C33C ("zwykła"), 6C33C-B (zdaje się, że o wzmocnionej konstrukcji elektrod) i 6C33C-BP (zdaje się, że o wzmocnionej konstrukcji elektrod i przedłużonej żywotności). Wersja BP lampy 6C33C ma też mniejsze odchyłki parametrów charakterystycznych niż dwie pozostałe wersje.Lisor pisze:...jak to nie ma CB - piszę po rusku, skoro moje bańki mają takie oznaczenie. Pełny napis to 6C33CB ? Chyba do reszty nie zgłupiałem ?
Jest do tego jeszcze japońska kopia lampy 6C33C -> EC33C, tą bym chciał mieć, podobnie jak lampę 6C33 (bez drugiego C ani dalszych liter, jest chyba produkcji japońskiej)
Pozdrawiam
-
- 1250...1874 posty
... ze strachu przed blamażem gorączkowo sprawdziłem swój typ lampy w katalogu Franka F. Na szczęście jest ! , chociaż zapomniałem o myślniku
rozdzielającym C od B .
Czegoś nie mogę otworzyć pliku z C - BP. Ale koledzy z pokoju pomogą .
Lisor.
PS. Nazwę po długich dywagacjach udało się wreszcie rozszyfrować ? A co z właściwościami empirycznymi ? Trza by lampę poobserwować.
Ale kto ja ma ?
rozdzielającym C od B .
Czegoś nie mogę otworzyć pliku z C - BP. Ale koledzy z pokoju pomogą .
Lisor.
PS. Nazwę po długich dywagacjach udało się wreszcie rozszyfrować ? A co z właściwościami empirycznymi ? Trza by lampę poobserwować.
Ale kto ja ma ?
Zapomniałem o pluginie djvu: http://www.lizardtech.com/download/down ... ugin50.exeLisor pisze:Czegoś nie mogę otworzyć pliku z C - BP. Ale koledzy z pokoju pomogą .
Nie widziałem jej, ale chyba z wyglądu zbytnio się nie różni od pozostałych wersji.Lisor pisze: A co z właściwościami empirycznymi ? Trza by lampę poobserwować.
Ale kto ja ma ?
Pozdrawiam
-
- 3125...6249 postów
Cytat z pochodzi z tej strony: http://members.aol.com/aria3/otlpaper/otlhist.htm
"Another tube with limited availability was the EC33C. Made in the Soviet Union especially for the Japanese market (according to Jean Hiraga in "Les amplificateurs O.T.L.") it was presumably a forerunner of the by now famous Sovtek 6C33C-B."
"Another tube with limited availability was the EC33C. Made in the Soviet Union especially for the Japanese market (according to Jean Hiraga in "Les amplificateurs O.T.L.") it was presumably a forerunner of the by now famous Sovtek 6C33C-B."
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ooo, a ja gdzieś czytałem, że została ona wywieziona do Japonii i tam skopiowana (ponoć nie można było jej normalnie wywieźć z ZSRRZibi pisze:Cytat z pochodzi z tej strony: http://members.aol.com/aria3/otlpaper/otlhist.htm

Pozdrawiam