To ja się pochwalę (i innych też zachęcam) taką oto anteną. Kształt - prostokąt, wewnątrz wkładka z twardej tektury, na którą nawinięty jest odpowiednio drut, z zewnątrz owinięta papierem, z tą piękną etykietą .Aż zdziwiłem się jak dobrze ona działa (choć przy tym tekście na etykiecie to nawet jakby nie działała to by był cymes ).
A zachęcam też innych do podzielenia się swoimi, można by było stworzyć coś w rodzaju "katalogu" anten.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Mam coś takiego w kolorze granatowym z taką samą karteczką. Znalazłem tą antenę pod chassis w Tatrach (w radioodbiorniku, a nie w górach ). Służyła niegdyś, gdy sygnał w centrum miasta był dosyć słaby
Bardzo proszę, w ramach usprawnień w kartonie można zrobić dodatkowe nacięcia, by drut odpowiednio się trzymał oraz by zabezpieczyć przed rozwinięciem się zwoje można na dwóch końcach do kartonu - stelaża przymocować (przynitować) łączówki. Wymiary etykiety 17x12 cm, całej anteny 45x14. Powodzenia w robieniu repliki
Ostatnio zmieniony czw, 31 stycznia 2013, 20:21 przez tetroda, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pamiętacie takie anteny kopertowe idealnie kształtem przystosowane do zamontowania w Tarabanie? Mam dwie sztuki, w środku pozwijany diopl UKF z kabla symetrycznego + kilka metrów drutu nawojowego do AM Nawet spełniała swoje zadanie całkiem dobrze.
Podsyłam zdjęcie "antenowe".