Ostfold Mascot 562e
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Ostfold Mascot 562e
Witam
od kilku lat poszukuje skali, jej zdjęcia lub skanu do norweskiego radyjka Mascot 562e. Internet niestety milczy w tej sprawie... Czy ktoś z Was posiada może takie radio? Albo skale...
Za wszelką pomoc z góry bardzo dziękuję.
od kilku lat poszukuje skali, jej zdjęcia lub skanu do norweskiego radyjka Mascot 562e. Internet niestety milczy w tej sprawie... Czy ktoś z Was posiada może takie radio? Albo skale...
in gain we trust
kupię: EM34 NOS, wtyczkę sieciową Graetz Radio brązową
-
- 2500...3124 posty
Re: Ostfold Mascot 562e
Tak całkiem to nie milczhaterkmp pisze:Witam

http://www.radiomuseum.org/r/ostfold_mascot_562e.html
Wołyń 1943. Pamiętamy!
-
- 625...1249 postów
tak, znam to. niestety zdjęcie jest strasznie rozmazane... żeby odtworzyć skale potrzebuję czegoś o lepszej jakości. pisałem już do radiomuseum, niestety jedyny człowiek który odpisał zażądał sobie niezłej sumki za dobre zdjęcie albo skan...
in gain we trust
-
- 625...1249 postów
Nie wiem do kogo tam pisałeś, ale najlepiej chyba napisać do gościa, którego radio można oglądać w Radiomuseum. Jego namiary znajdziesz tu:
http://magiceyetubes.com/about.htm
http://magiceyetubes.com/about.htm
-
- 3125...6249 postów
Ja tak dzisiaj w roli nozyc na stole,
czy nie da sie obejsc tej blokady fotek na RM jakas metoda?
Pozdrawiam Wszystkich.
Jacek
PS:Sorry, znowu mi polskie litery wywalilo z poczty.
czy nie da sie obejsc tej blokady fotek na RM jakas metoda?
Pozdrawiam Wszystkich.
Jacek
PS:Sorry, znowu mi polskie litery wywalilo z poczty.
-
- 125...249 postów
Najlepiej to- skrzyknąć się w kilka osób zrobić zrzutę , zapisać do RM i korzystać .
-
- 1250...1874 posty
I pomyśleć że Polskę na zachodzie i północy uważają za zacofany kraj..haterkmp pisze:tak, znam to. niestety zdjęcie jest strasznie rozmazane... żeby odtworzyć skale potrzebuję czegoś o lepszej jakości. pisałem już do radiomuseum, niestety jedyny człowiek który odpisał zażądał sobie niezłej sumki za dobre zdjęcie albo skan...

-
- 125...249 postów
jacekk , sprecyzuj nieco bardziej swoje stwierdzenie .
-
- 625...1249 postów
dochodzi jeszcze kwestia tego, że oprócz jednego jedynego zdjęcia które znalazłem w necie, wszystkie inne są wersjami eksportowymi i mają zupełnie inną skalę. moja wersja jest norweska, z norweskimi napisami i innym rozkładem miejscowości na skali... cóż... poszukiwania trwają
in gain we trust
-
- 1250...1874 posty
Bardzo często jeżdżę za granicę i czasem spotykam się z opiniami że Polska i kraje sąsiednie, zwłaszcza na wschód to coś w stylu trzeciego świata. Zwłaszcza u starszych ludzi taki pogląd niestety występuje, na szczęście coraz rzadziej się z takimi opiniami spotykam, ale jeszcze kilkanaście lat temu to nie było nic niezwykłego.pablo19666 pisze:jacekk , sprecyzuj nieco bardziej swoje stwierdzenie .
Meritum sprawy... Dziwi mnie fakt że ktoś chce pieniędzy za zrobienie zdjęcia. Wszak kolekcjoner innemu kolekcjonerowi pomaga z zasady, podobnie jak w przypadku innych hobby. Wiadomo, coś materialnego potrafi kosztować jakąś sumę, ale głupie zdjęcie? Mam nadzieję że to tylko wyjątek od reguły..
-
- 50...74 posty
OT: nie wiem jaka kwota tam wchodzi w grę, ale jakby nie patrzeć RM to jest BAZA DANYCH przez kogoś utrzymywana, zdjęcie jako zawartość tej bazy może reprezentować zatem wymierną wartość (wszak wiedza/informacja ma zawsze jakąś wartość) - dyskusyjną oczywiście może być jej wysokość...
Rzeczywiście najlepiej byłoby nawiązać kontakt z właścicielem prezentowanego eksponatu - pewnie chętniej udzieli pomocy, co więcej - może coś poradzić, zauważyć, itp.
Rzeczywiście najlepiej byłoby nawiązać kontakt z właścicielem prezentowanego eksponatu - pewnie chętniej udzieli pomocy, co więcej - może coś poradzić, zauważyć, itp.
-
- 125...249 postów
Jacku jak najbardziej się z Tobą zgadzam ,ale my Polacy nie gęsi ..........
.na dodatek wystarczy popatrzeć na naszą wykształconą młodzież i choć podobno jesteśmy mistrzami w kształceniu wykształconych bezrobotnych -to wielu polskich młodych ludzi pracuje w najbardziej renomowanych placówkach badawczo rozwojowych choćby CERN ,biuro konstr. Mercedesa itd .Co do brania pieniędzy za pierdoły również się z tobą zgadzam nie powinno tego być Pozdrawiam.

-
- 1875...2499 postów
Mam "mięszane" odczucia.utrzymanie strony kosztuje i to sporo ale nieco przeginają z cenami.
Pozdrawiam T
Na szczęście ratuje mnie dobra dusza.Bardzo dobra ale foty po renowacji dostarczam.Korzyśc dla obu stron.Radiomuseum to czesto jedyne źródło odkąd dali w kość torrentom i rapidshare.Oraz innym bezcennym źródłom serwisówek i informacji.Śpieszmy się bo niedługo każą płacić za samo załączenie komputera.
Pozdrawiam T
PS Kraje dzikie i biedne (patrz Polska) zawsze płaciły haracz bogatym.Usługi pocztowe z USA do Polski i odwrotnie były baaaardzo niesymetryczne ,podobnie telefony czy warunki gwarancji.Dobrze że paciorków nie dawali.
Pozdrawiam T
Na szczęście ratuje mnie dobra dusza.Bardzo dobra ale foty po renowacji dostarczam.Korzyśc dla obu stron.Radiomuseum to czesto jedyne źródło odkąd dali w kość torrentom i rapidshare.Oraz innym bezcennym źródłom serwisówek i informacji.Śpieszmy się bo niedługo każą płacić za samo załączenie komputera.
Pozdrawiam T
PS Kraje dzikie i biedne (patrz Polska) zawsze płaciły haracz bogatym.Usługi pocztowe z USA do Polski i odwrotnie były baaaardzo niesymetryczne ,podobnie telefony czy warunki gwarancji.Dobrze że paciorków nie dawali.
-
- 625...1249 postów
Ja bym tam nie wyrzekał, pisałem do pewnego Szwajcara ostatnio z pytaniem o skan skali i elegancko poskanował na białem i czarnym tle.
Dziwne, że piszecie o jakichś cenach, ja nigdy za nic nie zapłaciłem.
To że się trafi na jakiegoś wyzyskiwacza, to chyba się zdarza nie tylko na zachodzie?
Dziwne, że piszecie o jakichś cenach, ja nigdy za nic nie zapłaciłem.
To że się trafi na jakiegoś wyzyskiwacza, to chyba się zdarza nie tylko na zachodzie?
-
- 625...1249 postów
wiesz Piotrek, ja swojego czasu więcej siedziałem przy radiach itd i dla mnie taka pomoc w postaci jakiegoś skanu czy schematu to była czysta przyjemność, że mogę komuś pomóc. też w sumie tylko w tym przypadku spotkałem się z czymś takim. no cóż... tymczasem idę kończyć Meteora 1781W 

in gain we trust