Po 3 miesiącach długiego czekania, opóźnianego w każdy możliwy sposób, wreszcie zebrałem wszystkie części(no jeszcze muszę się wybrać do sklepu po parę śrubek i wierteł), potrzebne do zbudowania dość dokładnej kopii z małymi dodatkami.
Przy przygotowaniach i budowie korzystałem/będę korzystał z layoutu ceriatone, schematu, instrukcji metroamp'u oraz z dostępnym w sieci informacji i zdjęć.
Z dodatków we wzmacniaczu mam zamiar zamontować
PPIMV Master Volume,
Przełącznik pentoda/trioda,
Równoległą pętlę efektów Marvel'a.
Chassis aluminiowe(2mm) przyszło dzisiaj, zamówione w firmie WISS za 61,38zł netto. Ładnie zrobione. Projekt robiłem sam, bazując na oryginalnym. Jak ktoś chce mogę podesłać pliki. Brakuje w nim jeszcze otworów na TG i dławik, muszę wykonać jeszcze końcowe testy przesłuchu. Panele zamówione w firmie Hellux, za 27,20zł netto. Też własnego projektu. Wyszły bardzo dobrze. Również mogę podesłać chętnym pliki w corelu.
Transformatory i dławik zamówione u Kaki, jeszcze nie wiem jak się spisują.
Wzmacniacz tradycyjnie na 3x ECC83/12AX7 i 2x EL34. Montaż oczywiście point-to-point na turretboardzie. Części zakupione głównie w amptone, mniejsze zakupy robione w AVT i TME.
Części starałem się dobierać jak najlepszej jakości i najbliższe oryginału co widać na zdjęciu, w sumie może teraz bym kupił trochę inne, ale trudno. Teoretycznie teraz mają największą wartość marketingową

Nic tylko zabierać się do montażu, postaram się na bieżąco zdawać relację z budowy. Powrzucam parę fotek, choć niestety ich jakość jest bardzo marna..
Pozdrawiam