Już nie wiem gdzie mam dawać tematy dotyczące nielampowych radyjek bo Taraban nielampowy a wylądował z lampowcami- skoro tak, to to też tu umieszczam, jak coś to proszę o przeniesienie do odpowiedniejszego działu. Mam tu takie małe radyjko ruskiej roboty, ale nie mogę nic o nim znaleźć, choćby nawet dlatego, że nie wiem kak ta nazwa brzmi po polsku- po rusku to BONXOBA pn-202, wiem że to ruski szajs z lat pewnie osiemdziesiątych, ale tak czy siak to jest radio

Ma zerwane z płytki końcówki cewek z anteny ferrytowej- prosiłbym o schemat ew. rzut górny płytki...
Pozdrawiam, Bartek.
P.S.Ogółem to ono na razie wogóle nie gra, ale zacznę naprawę od rzeczy najoczywistrzych, tych widocznych na 1 rzut oka, a potem, jak nadal nic z tego nie będzie, to siądę i się zastanowię... i albo radyjko pójdzie na śmietnik, albo nadal będę w nim dłubał, albo po prostu będzie "ozdóbką" na półce...
Edit-Ajjj... sorry nie zauważyłem, że zdjęcie do góry nogami... Ale co tam, wy mądzy ludzie jesteście poradzicie sobie... Jak chcecie, bym dał więcej zdjęć, by np. pomóc mi z naprawą, albo po prostu z ciekawości, pisać- akurat to radyjko przywiozłem ze sobą do domu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.