Mapa lampowych zasobów Wolumenu

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Jado
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Re: Mapa lampowych zasobów Wolumenu

Post autor: Jado »

djivo pisze:Jado ja też byłem raz.
Za wiele tam tego nie ma ale jak ktoś ma czas być co tydzień to może się na 100% z kolegami podzielić.
Chyba że nie potrafi....
Giełda fajna kupiłem tam jakieś lampki tanio ale ja mam do niej 260km więc po kilka lampek nie ma sensu się wybierać.
Lepiej kupić stary magnetofon za 20zł i go rozebrać.
Lokalna giełda ma wiele zalet - odpadają koszty transportu przy zakupie pojedynczych części (+8zl/szt), odpada nieprzyjemne zjawisko podbijania cen jakie ma miejsce podczas licytacji - no i widzimy towar jaki chcemy kupić - czy nie ma jakiś uszkodzeń, ubytków, itp...
Zawsze można też potargować się ze sprzedawcą :-)
Oczywiście rozpiętość zasobów jest mniejsza niż w internecie - czasami jedynym sposobem kupienia jakiegoś rarytasu jest zakup w internecie.
Wielokrotnie zdarzało mi się zaobserwować sytuację, gdzie cena wolumenowa była mniejsza od ceny allegrowej, a odjąc trzeba jeszcze transport (jeśli ktoś jest z Warszawy czy okolic).
Czasami zdarzają się też różne okazje na tanie lampki czy inne podzespoły, gdzie cena jest symboliczna.
Czasami bywa odwrotnie - jak handlarz jest za bardzo pazerny :-)

Nie wiadomo jak długo jeszcze Wolumen pociągnie, bo teren atrakcyjny dla developerów (vis a vis stacji metra) - "za plecami" Wolumenu już wyrosły nowe budynki mieszkaniowe, w tej chwili trwa poszerzanie ulicy Kasprowicza.
Tak więc jak ktoś jeszcze nie był, to niech przyjeżdża póki istnieje...
Pozdrawiam

Jado.

"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Awatar użytkownika
djivo
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: djivo »

Jado swoją drogą mamy tutaj swój wolumen wirtualny.
Za co również temu forum dziękuję.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
dolphin123
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: dolphin123 »

Byl ktos dzis na wolumenie? Zastanawiam sie czy w dzisiejsze swieto bylo otwarte..
Pozdrawiam,
Kuba
www.audio.lutuje.se
Awatar użytkownika
Jado
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: Jado »

Owszem - byłem :-) Było otwarte, choć ludzi i sprzedających znacznie mniej niż zwykle. Piękny dzień, więc przyjemnie było nawet na spacer się przejechać. I nawet udało mi się (oprócz jednego agregatu kondensatorowego zmiennego) prawie wszystko kupić :-)
Pozdrawiam

Jado.

"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
stepa
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: stepa »

Mam pytanie do kolegów ze stolicy i/lub częstych bywalców na giełdzie:czy warto wybrać się na najbliższy Wolumen?Czy giełda nie zmalała od mrozów?Bo w moim miasteczku cosobotni targ(o zupełnie innym charakterze bo rolniczo -spożywczym) stracił połowę zarówno sprzedających jak i kupujących a temperatura była raptem około 0 st.C,niczym innym nie mogę tego wytłumaczyć.Na Wolumen jeżdżę od wielkiego dzwona raz na kilka lat i właśnie mam chęć w niedzielę na wycieczkę około lampową a nie ma sensu tarabanić się jak miałbym tam zastać dwa stoiska na krzyż-czy więc giełda ma tradycyjne rozmiary i liczebność?
µΩΠø§•°³²½¼¾√∞≈