Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- Paniki
- 125...249 postów
- Kontakt:
Re: Elektrośmieci
Czarnych nie miałem, ale na takie swoje będę oklejał, jeśli wcześniej nie wywalę tych bud 

Jesli masz je wywalać to daj znaćPaniki pisze:Czarnych nie miałem, ale na takie swoje będę oklejał, jeśli wcześniej nie wywalę tych bud

- Paniki
- 125...249 postów
- Kontakt:
O same obudowy mi chodzi
Wstępnie są wyszpachlowane, ale szlifować mi się już ich nie chce, bo w planach miałem jakąś fajną oscylacyjną czy mimośrodową 

Ja szlifowałem ręcznie skrzynie do GDN 30/80 ale tam było trochę więcej roboty ponieważ chciałęm je jak najtaniej wykonać i robiłem z płyt z mebli które były troche za małe... I musiałem robić z 2 kawałków płyt i później szpachlowanie szlifowanie i tak w kółko... aż stwierdziłęm że lepszy będzie fornir
i w takim stanie narazie grają
(jak chcesz to moge zrobić kilka foto)
Co do space to mam zamiar z nimi zrobić cos takiego: kupic procesor dźwięku na 99% ten ponieważ mam już wzmacniacz i cd pioneer'a i używać ich jako tylnych kolumn. Ale to są narazie plany...

Co do space to mam zamiar z nimi zrobić cos takiego: kupic procesor dźwięku na 99% ten ponieważ mam już wzmacniacz i cd pioneer'a i używać ich jako tylnych kolumn. Ale to są narazie plany...
- AZ12
- 3125...6249 postów
Witam
Czy ktoś z was spotkał ostatnio na elektrośmieciach sprzęt pomiarowy i elementy do nich? Potrzebna mi jest sonda oscyloskopowa do częstościomierza PFL-23. Chętnie przyjmę taki przyrząd z lampami nixie zanim złomiarze lub amatorzy zegarów je rozbiorą.
Czy ktoś z was spotkał ostatnio na elektrośmieciach sprzęt pomiarowy i elementy do nich? Potrzebna mi jest sonda oscyloskopowa do częstościomierza PFL-23. Chętnie przyjmę taki przyrząd z lampami nixie zanim złomiarze lub amatorzy zegarów je rozbiorą.
Ratujmy stare tranzystory!
Wczoraj z tego samego "złomiku" przytargałem kompletnego Artura wg-903 ze zlasowaną wkładką, Fonomastera 76 z pękniętą gumą
i uszkodzonym układem stabilizacji obrotów (ma ktoś może schemat?), chassis od Tatr i obudowę od wzmacniacza samodziału, bo ma fajne narożniki i rączkę. Warto w takich miejscach pogadać i poprosić o cynk
.
Schemat już mam
.

- AZ12
- 3125...6249 postów
Właśnie się dowiedziałem, że w gminie Pelplin odbędzie się zbiórka elektrośmieci. Niestety, zero szans na zdobycie starego sprzętu lampowego. Mam za to okazję pozbyć się przepalonych źródeł światła.
- szalony
- moderator
Chodzi ci o lodówkę z instalacją amoniakalną ? (z grzałką zamiast agregatu)zbieracz55 pisze:Bardzo chętnie kupię taką bardzo starą lodówkę, taką półokrągłą. Najlepiej taką niską.AZ12 pisze:Dziś z bardzo starych rzeczy była stara lodówka, przygarnąłem: głowica telewizyjna produkcji Jugosławia, w/w obudowę od oprawy, regulator napięcia 28V PAL magneton czeski.
Może ma ktoś coś takiego?
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
- AZ12
- 3125...6249 postów
Ta lodówka miała agregat, choć nie jestem 100% pewien, bo już jej tam nie ma.
Dziś odbyła się przy galerii handlowej (teren Ś. P. Cukrownii Pelplin) zbiórka elektrośmieci, były same telewizory z lat 90 kineskopowe, w samochodzie była jedna drukarka komputerowa. Byłem tam pozbyć się zużytych źródeł światła.
Dziś odbyła się przy galerii handlowej (teren Ś. P. Cukrownii Pelplin) zbiórka elektrośmieci, były same telewizory z lat 90 kineskopowe, w samochodzie była jedna drukarka komputerowa. Byłem tam pozbyć się zużytych źródeł światła.
-
- 3125...6249 postów
Każda lodówka ma jakiś agregat, albo absorpcyjny (napędzany grzałką i amoniakiem) albo sprężarkowy. Z najbardziej znanych półokrągłe drzwi miały nasze "Mielce" tylko były produkowane pół wieku temu. Czy o takiego starocia Ci chodzi? Z półokrągłymi drzwiami były jeszcze radzieckie "Ził" i były to największe lodówki w tamtym czasie.AZ12 pisze:Ta lodówka miała agregat, choć nie jestem 100% pewien, bo już jej tam nie ma.
Ostatnia wizyta na moich pobliskich elektrośmieciach zaowocowała ze sprzętów lampowych:
el84
em81
ebf89
ecc85
ze sprzętów nie lampowych to co przedstawione na zdjęciach.W kinie domowym nie było gałki poza tym sprzęt całkowicie sprawny, poprzedni właściciel, który przekazał mi ten sprzęt zapewniał ,że sprzęt całkowicie sprawny z pilotem.Faktycznie działa bez zarzutu.
Lampy pochodziły z radiol niestety nie dalo się wymontować traf, a w całości jedna była wielkości szafki.
Tv podłączyłem pod odtwarzacz blueray philipsa który trafilem tydzień temu, nowy z pilotem.
el84
em81
ebf89
ecc85
ze sprzętów nie lampowych to co przedstawione na zdjęciach.W kinie domowym nie było gałki poza tym sprzęt całkowicie sprawny, poprzedni właściciel, który przekazał mi ten sprzęt zapewniał ,że sprzęt całkowicie sprawny z pilotem.Faktycznie działa bez zarzutu.
Lampy pochodziły z radiol niestety nie dalo się wymontować traf, a w całości jedna była wielkości szafki.
Tv podłączyłem pod odtwarzacz blueray philipsa który trafilem tydzień temu, nowy z pilotem.
Działa. Wymontowałem z komputera który był sprawny ale bez dysku( jest ich jeszcze kilka sztuk) zaopiekowałem się ramem 2x2Gb
.