Rocznicowa bomba :shock :. To rzeczywiście już 10 lat
Co do znaczka Trioda.com też wygląda fajnie . Jestem potencjalnym nabywcą co najmniej kilku sztuk.
Może przydadzą się jako ozdobnik do strony WWW w przyszłym roku.
To takie odpryski z myślenia o projekcie znaczka - pomyślałem jednak, że szkoda całkiem wyrzucać i trochę przetworzyłem w programach graficznych, żeby lepiej wyglądało. Rysunek lampy został wzięty z przedwojennej reklamy (kto zgadnie jakiej firmy? )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt, 16 października 2012, 21:10 przez Jado, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Jado.
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu"
Hehe No niestety - właśnie dlatego dodałem "Forum", żeby była lepsza symetria. Początkowo myślałem nad samym napisem "Trioda", ale przy układzie okrągłym dobrze jest, żeby literki były równomiernie rozłożone po obwodzie.
Nawet odjęcie jednej z kropek rozdzielających burzy równowagę i wprowadza dysonans.
To nic - może jeszcze jakiś szczęśliwy pomysł wpadnie, czasu troszkę jeszcze jest.
Pozdrawiam
Jado.
Zastanawiam się, czy w znaczku z napisem Forum Trioda nie dałoby się symbol siatki zastąpić jakąś formą umieszczonego poziomo napisu www.trioda.com.
Czcionka mogłaby w jakiś sposób być dobrana tak, aby napis przypominał siatkę: coś w stylu
_/\/-www.trioda.com--
W końcu Forum Trioda nie ma siedziby ani fizycznego miejsca obradowania, a jedynie adres www.
W początkowej fazie projektowania zrobiłem takie próbki:
Trioda_logo_4.JPG
Trioda_logo_5.JPG
Trioda_logo_6.JPG
Widać, że zmierzacie w tym samym kierunku myślenia Ja te projekty odrzuciłem bo bardziej spodobał mi się ten , który pierwszy zamieściłem na Forum, ale można wrócić.
Co do pełnego http://WWW.TRIODA.COM, to obawiam się czy nie wyjdą za małe literki - żeby dało się je sensownie wytrawić.
Na pewno będzie musiał być jakiś bold font - czyli te z lat 20 raczej odpadają.
No chyba, żeby dać napis "wyjeżdżający" poza obrys triody.
Zobaczymy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam
Jado.
Zrobiłem próbny wydruk w rozmiarze 20mm (tego górnego) - niestety - literki są tak małe, że marna szansa na sensowne wytrawienie tak wąskich znaków.
Gdyby pozbyć się napisu Forum Trioda i zostawić tylko sam środek, powiększony do 20mm średnicy, to może by się dało.
Pozdrawiam
Jado.
gsmok pisze:Zastanawiam się, czy w znaczku z napisem Forum Trioda nie dałoby się symbol siatki zastąpić jakąś formą umieszczonego poziomo napisu www.trioda.com.
A może w ogóle zrezygnujemy z napisów i zostawimy sam symbol triody? Z napisami jest największy kłopot technologiczny.
I tak tego napisu - jak będzie taki malutki - na dobrą sprawę nie będzie widać.
Czy chcecie żeby ten znaczek, służył do "wpięcia w klapę"? Czy jakaś inna funkcja?
Czy powinien być malutki, czy może być większy/duży?
Pozdrawiam
Jado.
Jado pisze:Zrobiłem próbny wydruk w rozmiarze 20mm (tego górnego) - niestety - literki są tak małe, że marna szansa na sensowne wytrawienie tak wąskich znaków.
Gdyby pozbyć się napisu Forum Trioda i zostawić tylko sam środek, powiększony do 20mm średnicy, to może by się dało.
Ooooo to wielka szkoda. Taki znaczek według mnie byłby idealny. A może niech ma 30mm.
Zobaczę jeszcze z innym fontem - to W i M mają bardzo wąsko między słupkami (takie ostre wcięcia tylko).
Może uda mi się dobrać jakiś inny font - bardziej okrągły.
Długość litery M wynosi jakieś 2mm only - przy rozmiarze 20mm znaczka. A to są najdłuższe litery
Pozdrawiam
Jado.