Witam
Panowie i panie chciałem spytac co sadzicie o buforze lampowym na ecc88.
Lampowy dźwięk?????......wątpie w taka poprawe - przeciez to tylko wtórnik katodowy.
Długo sie zastanawiałem skąd taka popularnośc "prosiaczka".
Czy jest sens budowac bufory a jeżeli tak może znacie jakiec ciekawe propozycje.
Bufor lampowy na ecc88
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 50...74 posty
Re: Bufor lampowy na ecc88
Czołem.
Pozdrawiam,
Jasiu
Może z chęci posiadania czegoś, czego nie mają inni?cygan pisze: Długo sie zastanawiałem skąd taka popularnośc "prosiaczka".
Nie ma.cygan pisze: Czy jest sens budowac bufory a jeżeli tak może znacie jakiec ciekawe propozycje.
Pozdrawiam,
Jasiu
-
- 2500...3124 posty
Re: Bufor lampowy na ecc88
"Markietyng" i tylecygan pisze: Długo sie zastanawiałem skąd taka popularnośc "prosiaczka".

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 50...74 posty
Oczywiście nie się co upierać - bufor to nie wzmacniacz. Nie trzeba tłumaczyc skąd sie bierze lampowy dźwięk - odwracanie fazy, trafo wyjsciowe, itp. Nie robiłem nigdy bufora i szczerze mówiąc przez długi czas podchodziłem do tego sceptycznie. Jak juz mówiłem zastanawiałem sie tylko nad prosiaczkiem i jego dobrych opiniach wśród rzeszy urzytkowników. Słyszałem wzmacniacz lampowy i nie ma co ukrywać że dźwięk lampowy jest dla mnie o niebo lepszy od pospolitego krzemu, niestety nie słyszałem bufora i stąd sie właśnie wzięło moje pytanie. Cos mi się zdaje ze trzeba zmontowac - tym bardziej ze nie zajmie to więcej niż 20 minut a także mam e88cc gold series. Dla samej zasady - "Jak sie nie poparzysz to sie nie nauczysz"
Wybaczcie za takie głupie pytania. Na tym forum jest wielu znawców, ja jestem początkujący w technice lampowej i jeszce wiele przede mna nauki.
P.S. MUSICAL FIDELITY "wypuściło" na rynek nastepce X10D czyli X-10V3 na lampie 6112.
Wybaczcie za takie głupie pytania. Na tym forum jest wielu znawców, ja jestem początkujący w technice lampowej i jeszce wiele przede mna nauki.
P.S. MUSICAL FIDELITY "wypuściło" na rynek nastepce X10D czyli X-10V3 na lampie 6112.