Atom 5W clean mod - dążenie do doskonałości
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 625...1249 postów
Re: Atom 5W clean mod - dążenie do doskonałości
Bardzo solidne i schludne wykonanie, gratuluję
Gdzie kupiłeś materiał na front, wysyłkowo czy lokalnie?

-
- 375...499 postów
Witam , super wygląda , jakim klejem kleiłeś ten skaj ? budziorem ? Jak na skaj wygląda bardzo dobrze . Po co z tyłu taki otwór wentylacyjny ? W atomie raczej w środku nie ma co się grzać , ostatecznie rezystor 130 om
- jeszcze obudowa od lamp , ale w takiej konfiguracji lepszy byłby wentylator . pozdrawiam

-
- 1250...1874 posty
Witam, wstawisz zdjęcia środka wzmacniacza?
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
-
- 75...99 postów
Materiał na front kupiony w hurtowni z materiałami. Jest to takie sztywne i z dużymi oczkami płótno.
Ze skajem to jaja były. Wszystko się pięknie oklejało do momentu tego wcięcia nad gałeczkami ( masakra). Polecam każdemu poćwiczyć takie momenty na innym kawałku, deseczce.
Kleje były trzy: 1.Tapicer - do bani, wolno wiązał i skaj wstawał. 2. Budapren podobnie. 3. Patex universal - super, polecam ten klej, smaruje się, czeka chwilę i łapie mocno. Moża też od razu łączyć powierzchnie jak się chce przesuwać skaj.
Ze skajem to jaja były. Wszystko się pięknie oklejało do momentu tego wcięcia nad gałeczkami ( masakra). Polecam każdemu poćwiczyć takie momenty na innym kawałku, deseczce.
Kleje były trzy: 1.Tapicer - do bani, wolno wiązał i skaj wstawał. 2. Budapren podobnie. 3. Patex universal - super, polecam ten klej, smaruje się, czeka chwilę i łapie mocno. Moża też od razu łączyć powierzchnie jak się chce przesuwać skaj.
-
- 1250...1874 posty
Nie za dużo otworzone?
-
- 375...499 postów
A ile poszło tego pattexa na oklejenie pieca?
-
- 75...99 postów
Ja kupiłem całą puszkę, ale oczywiscie poszło z 1/4, 1/5. Można kupić w tubce, ale na pewno nie starczy.
-
- 250...374 postów
gdzieś wyczytałem, że ten klej nie nadaje się do sztucznej skóry 
Jak kleisz, to smarujesz obie powierzchnie, czekasz 10-15minut i przyciskasz skaj na pare sekund - gotowe? Czy po prostu od razu kładziesz skaj.

Jak kleisz, to smarujesz obie powierzchnie, czekasz 10-15minut i przyciskasz skaj na pare sekund - gotowe? Czy po prostu od razu kładziesz skaj.
-
- 125...249 postów
Skaj potrzebuje dużo kleju ponieważ część musi przeniknąć w te materiałową strukturę spod spodu by związała się z obudową. Inaczej się fałduje.
-
- 250...374 postów
Teoretycznie powinno się kłaść 1 warstwę kleju na deske, i 2 warstwy na skaj i odczekać pare minut, następnie przykleić 

-
- 75...99 postów
Ja robiłem to tak:
Najczęściej smarowałem tylko deske, ale obficie, jak widziałem, że klej gdzies zmyka to dokładałem. Potem 3-5 min. odczekać i dociskanie. Ja w tym czasię przycinałem narożniki itp. Jak docisnąłem skaj to go zszywaczem traktowałem, aby nie uciekł. Później, na drugi dzień można zszywki wyjąć jak przeszkadzają.
Jedynie na wszelkich zaokrągleniach smarowałem i deskę i skaj. Bez problemu trzyma. Acha, na bokach, spodzie i górze obudowy wałkiem do ciasta jeździłem, aby ładnie się klej rozprowadził i powietrze wyszło.
Najczęściej smarowałem tylko deske, ale obficie, jak widziałem, że klej gdzies zmyka to dokładałem. Potem 3-5 min. odczekać i dociskanie. Ja w tym czasię przycinałem narożniki itp. Jak docisnąłem skaj to go zszywaczem traktowałem, aby nie uciekł. Później, na drugi dzień można zszywki wyjąć jak przeszkadzają.
Jedynie na wszelkich zaokrągleniach smarowałem i deskę i skaj. Bez problemu trzyma. Acha, na bokach, spodzie i górze obudowy wałkiem do ciasta jeździłem, aby ładnie się klej rozprowadził i powietrze wyszło.
-
- 250...374 postów
A prasowałeś jakoś, nagrzewałeś skaj przed operacją? 

-
- 1250...1874 posty
No właśnie, czytałem że zaokrąglenia trzeba podgrzewać np. opalarką żeby skaj się ładnie rozciągnął.
-
- 1250...1874 posty
Eee tam suszarką też daje rade
.

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
-
- 75...99 postów
Drodzy koledzy, combo gra prawie codziennie, wieczorkami, moja mała córka niestety zabiera mi kostkę skutecznie, albo tłumi struny i nie odpuści nawet najgorszego grania taty
Mam jeszcze takie zapytanie. Combo gra bardzo czysto, czasem trochę brakuje driveu, co można zrobić aby nie zmieniając pasma dodać trochę naturalnego przesterku. Najlepiej, aby gainem to regulować. Czy dodanie kondów w kadotach coś da? Mam na nie akurat miejsce.

Mam jeszcze takie zapytanie. Combo gra bardzo czysto, czasem trochę brakuje driveu, co można zrobić aby nie zmieniając pasma dodać trochę naturalnego przesterku. Najlepiej, aby gainem to regulować. Czy dodanie kondów w kadotach coś da? Mam na nie akurat miejsce.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.