Był też Ametyst o ile pamiętam, ale inni goście wzieli co rozbierają i sprzedają złom, ale chyba przedzwonię (A jakże, jeżdżą w różne takie miejsca to mają cynk by do mnie przedzwonili jak jakieś audio będzie
Elektrośmieci
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
Paniki
- 125...249 postów

Re: Elektrośmieci
W zasadzie takie coś ugrałem. Dałem gościowy na flaszkę za fatygę i podwózkę 
Był też Ametyst o ile pamiętam, ale inni goście wzieli co rozbierają i sprzedają złom, ale chyba przedzwonię (A jakże, jeżdżą w różne takie miejsca to mają cynk by do mnie przedzwonili jak jakieś audio będzie
) do nich po niego 
-
AZ12
- 3125...6249 postów

Jak na sprzęt z odzysku to jest w bardzo dobrym stanie, moje zbierane sprzęty są w nieco gorszym stanie, ale w większości przypadków działają.
Czy te radia Unitra działają?
Czy te radia Unitra działają?
Ratujmy stare tranzystory!
-
Paniki
- 125...249 postów

Jeszcze zbytnio nie testowałem.
DVD działa bez problemów, tylko pilota brak. Wieżyczka Diory podobno sprawna prócz wzmacniacza. Zaraz brat będzie sprawdzał 8600GTS i dysk 250GB, resztę obadam jutro, ew w weekend. Fagot ma obcięty kabel, resztę obadam
DVD działa bez problemów, tylko pilota brak. Wieżyczka Diory podobno sprawna prócz wzmacniacza. Zaraz brat będzie sprawdzał 8600GTS i dysk 250GB, resztę obadam jutro, ew w weekend. Fagot ma obcięty kabel, resztę obadam
-
koVal
- 125...249 postów

Jak ten tuner z pioniera będzie sprawny to za ile byś sprzedał ?
Orientuje sie ktoś gdzie na śląsku(okolice Pszczyny, Bielska-Białej, Tychów) są jakieś punkty zbiórki elektro śmieci ? W Pszczynie mam ogarnięte i przywiozłem trochę ciekawych rzeczy z tamtąd
Orientuje sie ktoś gdzie na śląsku(okolice Pszczyny, Bielska-Białej, Tychów) są jakieś punkty zbiórki elektro śmieci ? W Pszczynie mam ogarnięte i przywiozłem trochę ciekawych rzeczy z tamtąd
-
Paniki
- 125...249 postów

Z Pioneerów działa CD i korektor. Tuner po włączeniu się chyba zawiesza, tzn świecą się wszystkie segmenty na wyświetlaczu i nie reaguję na nic. Kaseciak na początku dawał oznaki życia, później on też się chyba zawiesił, nie mogę wydostać jednej kasety
Silnik cały czas działa i nie reaguję na nic.
-
AZ12
- 3125...6249 postów

Dzisiaj na złomie ze staroci były jedynie prądnice prądu stałego od samochodów.
Ratujmy stare tranzystory!
-
Marcin K.
- 6250...9374 posty

Mnie się trafiło 12 kartridży do Pegasusa
Poza tym bieda straszna, nawet na składzie elektrośmieci samo dziadostwo, jakieś zwłoki Sonat, Klawesynów. Szybciej złożyłem motorower Romet z części ze złomu
Zajęło to około 2 tygodnie wliczając w to malowanie niektórych podzespołów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
djivo
- 1250...1874 posty

Marcinie piękny...
Miałem kiedyś dawno takiego samego....
Miałem kiedyś dawno takiego samego....
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
Takie o to porównanie Balanced Audio o wzmacniaczu VK5
-
Marcin K.
- 6250...9374 posty

Dziękuję lecz sprostuję: piękny to on jest na zdjęciach
Jako rarytas go nie traktuję lecz jako urządzenie do transportu dom-las-grzyby-dom. Jako rarytas stoi w garażu Komarek z 1969r
A śmiejcie się nienawidzacze wszelakich dwusuwów
Z elektrośmieci wpadł (lecz nie darmo) Lorenz 150W III, fajne radyjko o sporych śladach obecności gryzoni (lecz do przeżycia) z 1941r.
A śmiejcie się nienawidzacze wszelakich dwusuwów
Z elektrośmieci wpadł (lecz nie darmo) Lorenz 150W III, fajne radyjko o sporych śladach obecności gryzoni (lecz do przeżycia) z 1941r.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
djivo
- 1250...1874 posty

Marcinie mój post nie był wcale śmieszny mnie naprawdę się podoba.
Wyszedł normalnie trudno aby go zniweczyć takiego ładnego Rometa.
Pozdrawiam.
Wyszedł normalnie trudno aby go zniweczyć takiego ładnego Rometa.
Pozdrawiam.
Porównanie SE I PP - Jeśli jednoręki rzemieślnik mógłby być mistrzem, wyobraź sobie co mógłby dwuręki ?
-
staku
- 625...1249 postów

A ja wczoraj ze skupu złomu, przywiozłem do domu kompletny środek od Goplany. Ktoś elegancko wymontował, nawet z obejmą na EM i wszystkimi lampami
. Kiedyś, z tego żródła dostałem działające chasis od Kaprysa. Warto w takich miejscach pogadać, iż takie rzeczy są więcej warte niż wydłubana z nich miedź. Niestety, po śladach na złomowisku było widać, że większa liczba lampowych sprzętów oddała tam życie
. Najgorsze jest to, że amatorzy win wszelakich nie mogą poczekać, kiedy brakuje 30 groszy na zakup trunku i prują wszystko bez skrupułów, nawet mając w perspektywie większą dużo kasę, ale nie od ręki.
-
djivo
- 1250...1874 posty

To prawda, tylko ja ustaliłem to troszkę inaczej na złomie można powiedzieć kupującemu (szefowi)staku pisze:Najgorsze jest to, że amatorzy win wszelakich nie mogą poczekać, kiedy brakuje 30 groszy na zakup trunku i prują wszystko bez skrupułów, nawet mając w perspektywie większą dużo kasę, ale nie od ręki.
Aby za kompletny sprzęt płacił nieco więcej.
I wtedy częściej się trafi całe radio.
p.s.
Dzisiaj wpadł mi w ręce nie lada rodzynek cały i kompletny w ładnym stanie ZRK HI-FI 160...
W sumie to po raz pierwszy go widziałem na własne oczy.
-
koVal
- 125...249 postów

Na zdjęciu motorek wygląda super ale w rzeczywistości na pewno ma jakies ryski. Wiem bo jak kupowałem jawke w kwietniu to na foto była idealna a po przyjeździe kilka rysek wyszło
Pochwal sie jeszcze ile zapłaciłeś za wszystkie podzespoły do tego rometa na złomie.
U mnie na okolicznych złomowiskach chcieli 150zł za rame z kołami do Jawy 50(kaczka) i na drugim 60 zł za silnik kótrego sie nie dało ruszyć bo tak był zardzewiały
U mnie na okolicznych złomowiskach chcieli 150zł za rame z kołami do Jawy 50(kaczka) i na drugim 60 zł za silnik kótrego sie nie dało ruszyć bo tak był zardzewiały
-
Marcin K.
- 6250...9374 posty

Witam! Motorek kosztował:
- rama (bez widelca) 30zł,
- widelec 0zł bo miałem,
- nowy zbiornik paliwa 20zł,
kranik+linki+nalepki+spray ok. 70zł
- silnik 20zł (od kolegi, nie ma prawa działać ale jedzie
),
- robocizna -1000000zł (minus!!)
Liczy się to że mogę toto odpalić i jechać
Pozdrawiam!
- rama (bez widelca) 30zł,
- widelec 0zł bo miałem,
- nowy zbiornik paliwa 20zł,
kranik+linki+nalepki+spray ok. 70zł
- silnik 20zł (od kolegi, nie ma prawa działać ale jedzie
- robocizna -1000000zł (minus!!)
Liczy się to że mogę toto odpalić i jechać
Pozdrawiam!
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
TELEWIZOREK52
- 3125...6249 postów

Tak, jak Cię nie złapią. Domyślam się że nie uda Ci się tego zarejestrować. Dwie sztuki miałem (dla wnuków) kupione przed laty, wyrejestrowane (była taka możliwość) z przekreślonym dowodem rejestracyjnym ale głupi urzędas-ka z wydziału komunikacji stwierdziła że muszę zrobić homologację (!!!) żeby ponownie zarejestrować. Dzięki tak "mądrym" przepisom wiele zabytków zamiast wrócić na drogę odchodzi do "krainy wiecznych łowów".Marcin K. pisze:Liczy się to że mogę toto odpalić i jechać