No, to moje 6GB8 TOSHIBA są niczym stare wino - im dłużej leżą w mej szufladzie tym większej nabierają wartości...
Odpowiedniki KT88 jakby nie patrzeć... produkt jednej z najlepszych światowych firm i w dodatku NOS .
Spekuluję: a gdyby je tak wrzucić za audiofilską cenę np. w eBay , w końcu ludzie zaczynają uczyć rozumu, wszak "gdy dają to bierz" zgodnie ze starym polskim przysłowiem...
Są to dwie fabrycznie dobrane przez Toshibę pary lamp - czy stanowią także kwadrę trudno powiedzieć (nie mierzyłem), ale w stereo mogą śmiało popracować.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Jeśli się nie mylę to chyba pokazywałeś je już kiedyś. Fajne te twoje lampki...
Ja z Toshiby to mogę się pochwalić tylko mizernym (ale dobranym) kwartetem 6AQ5 (EL90)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
krzem3 pisze:Dziękuję Zibi za linki,tłumaczenie jest zrozumiałe i sporo się dowiedziałem.
Lampy KT88 S Logo Svetlana Style mam już zamówione,a jak się będą sprawować to zobaczę
po uruchomieniu wzmacniacza.
Pozdrawiam.
krzem3
Jak wyszedł test KT88 Svetlany? Trzymają jeszcze parametry zbliżone do katalogowych? Pytam ponieważ dostałem dziś w podzięce za naprawę "chińczyka" dla audiofila parkę tych lamp. Myślę właśnie nad jakimś SE sterowanym z 6Ż8 lub EF86 ale obawiam się o trwałość KT88, szkoda byłoby kupować lampy na zmianę co kilka miesięcy.