Znacie może kogoś kto się tym zajmuje i by potrafił nawinąć cały komplet cewek? Symfonię od reanimowałem, ale działa tylko
Wątek tasiemiec czyli cewki...
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
jacekk
- 1250...1874 posty

Wątek tasiemiec czyli cewki...
...A raczej ich brak spowodowany działaniem potomków Myszki Miki.
Znacie może kogoś kto się tym zajmuje i by potrafił nawinąć cały komplet cewek? Symfonię od reanimowałem, ale działa tylko
UKF. Wszystkie cewki są nadjedzone przez te szkodniki ogoniasto-uszate
Mi cierpliwości do tego brakuje, poza tym zawsze się gubię przy tych klawiszowych przełącznikach które są dla mnie, mimo wielu starań, są dalej czarną magią.
-
TELEWIZOREK52
- 3125...6249 postów

Re: Wątek tasiemiec czyli cewki...
Temat stary jak radio, tylko kiedyś można było do typowych odbiorników dostać cewki. W tej chwili coraz częściej pozostaje tylko nawijanie. Dlatego od dłuższego już czasu myślę o zrobieniu nawijareczki do koszykowych cewek. Zima się zbliża, czasu (może) będzie więcej, chętnych też coraz więcej a więc może uda się podjąć to podniecające wyzwanie. Jak na razie kupiłem na złomie za całe 3zł nowiutki francuski silniczek wraz z przekładnią. Było tego z pół wywrotki, gdybym miał pewność że z tego coś wyjdzie kupiłbym z kilkadziesiąt sztuk. Pozdrawiam.
-
romanradio
- 1250...1874 posty

Re: Wątek tasiemiec czyli cewki...
Mogę pomóc,zapraszam na pw R.Rjacekk pisze:...A raczej ich brak spowodowany działaniem potomków Myszki Miki.
. Wszystkie cewki są nadjedzone przez te szkodniki ogoniasto-uszateMi cierpliwości do tego brakuje,
znów odwaliłem kawał dobrej a niepotrzebnej roboty
---------------------------------------------
---------------------------------------------